Handball

Veteranen var tilbake – strålte i derbyet

Stavanger IF tok imot Viking HK søndag kveld. Vikings Erik Rafoss var tilbake, og bidro til mørkeblå seier.

Stavanger — Viking var bortelag i egen hall, da de to rivalene barket sammen. Tenningen var der den skal være når to lag fra samme by møtes, og det var tydelig at denne kampen betød litt ekstra for krigerne på banen.

Viking tok tak i kampen fra start, og ledet med åtte mål allerede før pause. kombinasjonen av Viking-utvisninger og godt SIF-spill gjorde at forspranget krympet til to mål, men da var det stopp. Viking skrudde opp tempoet igjen, og vant til slutt komfortabelt 24–30.

Ni måneder siden sist for Rafoss

Erik Rafoss spilte verken mot Nærbø eller Vikhammer i forrige uke, og årsdebuterte dermed i derbyet. Sist han spilt kamp var i desember 2020.

– Det var vanvittig deilig å spille igjen. Så er det selvfølgelig spesielt å spille mot SIF. Alle så fram til denne kampen. Vi gjør det unødvendig spennende, men det var veldig godt at vi tok seieren til slutt, sier Rafoss til RA.

Få treninger og usikker form var spenningsmomenter før kampen. Etter kampen presiserer Rafoss at kroppen kjennes bra ut, men at han er spent på hvordan det kjennes dagen etter.

– Det er som regel da jeg kjenner best at jeg begynner å bli voksen. Framover er målet mitt å bli i best mulig form og bidra for laget. Om det blir fra banen eller benken får vi se, men jeg skal uansett gjøre min del av jobben for laget, slår klubblegenden fast.

Rafoss sendte ballen i nettet hele sju ganger i lokaloppgjøret.

Kollektiv svikt

En som var mindre fornøyd etter kampen, var SIFs nummer åtte, Henrik Moen. Han kaller lagets prestasjon en kollektiv svikt fra start.

– Det er fryktelig skuffende. Alle i garderoben hadde gledet seg til denne kampen, men det så ut som om Viking også hadde det. Vi kommer oss litt utover i omgangen, men det hjelper ikke når man er åtte mål bak til pause, erkjenner Moen.

SIFs Mathias Johannesen Larsen og Vikings Ole-Andre Lerang ble kåret til sitt lags beste spiller.