Handball

Varmet opp til byderby med knepent cuptap

Søndag reiser Viking HK til Trøndelag for serieåpningen mot Vikhammer. Etter det venter Stavanger IF til et realt byderby. Onsdag var de mørkeblå nær på å sende Nærbø ut av cupen.

Stavanger — Etter en knusende seier mot Stord, ble det klart at Viking skulle få ta imot Nærbø til fest på Tjensvoll. Både hjemme- og bortesupporterne møtte opp og laget en høylytt og stemningsrik ramme rundt kampen. Totalt møtte 577 tilskuere opp. Byassene skal spille et nivå under jærbuene i den kommende sesongen og dermed var bortelaget storfavoritter i Stavanger Idrettshall.

Viking kom under gang på gang, men lot aldri gjestene få dra skikkelig ifra. Til pause lå de mørkeblå fem mål bak. Ledelsen varierte, men Viking så ikke ut til å gi opp. Med ett minutt igjen av den andre omgangen skilte kun ett mål lagene. Viking klarte ikke å fullføre opphentingen og kampen endte til slutt 28–30. Viking-trener Scott Harrington tok ikke tapet tungt.

Viking-trener Scott Harrington

– Vi møter et godt lag, som gjør en god kamp. Det er litt blandede følelser nå. Det er alltid kjedelig å tape, samtidig må dette være tett på definisjonen av et hederlig tap, sier Harrington til RA.

Nytt derby nærmer seg

Allerede til helgen begynner serien og Viking serieåpner borte mot Vikhammer. Den kampen, som spilles på søndag, er ikke den eneste kampen Harrington har å tenke på. Én uke senere møter de Stavanger IF til kampen om storebrorstatusen.

Treneren mener det viktigste nå er å være ydmyk og jobbe hardt for hverandre. Det er det som skal til for å vise det høye toppnivået så ofte som mulig. Nå skal ting gå i det tempoet det går. Viking skal stabilisere seg, og jobbe seg oppover. Harrington smiler når derbykampen tas opp.

– Lokaloppgjør er alltid morsomt. Når det er sagt håper jeg vi legger igjen det emosjonelle i garderoben i den kampen. At man skal ut og vise hvem som er best kan gi motsatt effekt. Går vi ut og gjør det samme som i dag, får SIF det tøft, slår han fast.

Offensiv kaptein

Vikings kaptein Helgi Hildarson Høydal gjorde en god kamp onsdag. Minutter etter at dommeren blåste, er han ikke like fornøyd som treneren.

– Det er veldig frustrerende. Hadde vi fått ett eneste angrep til på slutten, kunne vi utlignet. Det er veldig mye å ta med seg likevel, men akkurat nå er det fryktelig surt, erkjenner Høydal.

Høydal ser også fram til sitt første derby, og håper enda flere dukker opp på tribunen da. Kampen mellom Viking og SIF blir virkelig noe å få med seg, om man skal tro spilleren fra Færøyene.

– Vi skal vinne den kampen og vise at vi er storebror. Jeg skal ikke slenge for mye, men det skal ikke være noe tvil om hvem som er størst og best i denne byen, sier kapteinen og smiler.

---

Kampfakta

NM for menn, håndball.

Viking – Nærbø 29–37 (10–15)

Stavanger idrettshall.

Utvisninger: Viking 4 x 2 min. 1 x Rødt kort (Trym Johannesen), Nærbø 3 x 2 min.

Viking: Simen Brown Halvorsen, André Gjøse Jakobsen – Erik Rafoss, Chris Nicolai Petersen (4), Trym Hamre Johannessen (2), Tord Hanssen Bleivik, Lars-Henrik Hygen (2), Tore Andersen Nygård, Vegard Sømme Dybdahl (2), Jonas Gunnarsson Djurhuus (5), Tróndur Mikkelsen (10), Magnus Orri Axelsson, Helgi Hildarson Høydal (1), Sindre Iversen Skjeie, Jesper Røisland, Sindre Johannessen (2)

---


Mer fra Dagsavisen