Handball

Dette trigget Herrems målfest

Camilla Herrem (34) kan ikke huske sist hun scoret så mye som 12 mål i en eliteseriekamp. Det var heller ingen tvil om hvorfor hun var så enorm da Sola knuste Larvik med 28-19.

Sola — At en spiller som har vunnet stort sett alt som kan vinnes i håndball smiler så mye som Herrem gjorde i søndagens oppgjør er sjeldent å se. Hun storkoste seg enkelt og greit på vingen – samtidig som målene haglet inn. For årets første møte med hjemmebane og Åsenhallen var også det første møtet med publikum av en viss størrelse for Sola-damene etter pandemien. Herrem nøt hvert et sekund av oppvisningen foran de 300 som fikk komme inn.

Camilla Herrem

– Jeg har gledet meg så enormt til at denne dagen skulle komme med folk i hallen igjen. Det var ingen grunn til å ikke kose seg. Jeg fikk masse energi av dette, sier Herrem til RA.

Gikk ut i hundre

Sola gikk ut i hundre og parkerte Larvik fullstendig fra start. Det var kanskje noe overraskende etter at den gamle storheten ga Storhamar et skremmeskudd sist.

Herrem selv var både høyt og lavt. Hun stoppet ikke før 12 baller lå i nettet.

– Det er ikke hverdagslig med 12 mål i eliteserien for meg. Men det ble lett da forsvaret var så gode og keeperen vår kastet gode kontringsballer hele tiden, sier verdensstjernen.

Sola-vingen mener laget fulgte planen til ektemann og trener Steffen Stegavik til punkt og prikke i starten. Ledelsen var på 11–4 allerede etter 19 minutter. Mye handlet om å tette igjen bakover.

– Så vet vi at vi er gode til å kontre.

Trener Stegavik var superfornøyd med sitt lag etter kampen. Han innrømmer at han var ekstra nervøs får årets første hjemmekamp. Det Larvik viste sist ga ham noen grå hår og ifølge Herrem klarte han knapt å holde seg i ro på hjemmebane før kampen.

Det han ikke likte like godt var at Sola tapte de siste ti minuttene før pause og slapp Larvik innpå.

– Jeg var ikke trygg på seier i pausen, sier Stegavik – til tross for at hans lag ledet 13–9 på det tidspunktet.

Seierstad Wiik vokser

Til slutt ble det likevel komfortabelt. Sola dro raskt ifra etter hvilen og har fått en perfekt start med fire poeng på de første to kampene.

Til tross for skader på flere sentrale spillere har Sola klart å fortsette hvor de slapp i fjor. Spesielt lot treneren seg imponere over hvordan Frøydis Seierstad Wiik tok kommando som spillefordeler i skadefraværet til Kristiane Knutsen.

– Hun vokser jo i hver kamp! Det er sterkt. Vi hadde spilt inn relasjoner med Knutsen før skaden kom med Live Rushfeldt Deila og Kristina Novak, men hun har ikke brukt mye tid på å få det til med dem. Jeg behøvde ikke blande meg inn i det offensive etter pausen. Hun styrte alt med bravur selv, roser treneren.

Frøydis Seierstad Wiik

Knutsen sliter med en lyskeskade. Hun var i kamptroppen søndag, men skal til Oslo for en sjekk til uken for å finne ut om hun kan spille med skaden. Operasjon blir det neppe snakk om.

– Men vi må finne ut hvilken belastning hun tåler.

Stegavik kom heller ikke unna å rose sin egen kone etter 12 scoringer, men ikke uten å utfordre freden på hjemmebane med et lite stikk;

– Hun bommet på tre skudd også. Nei det må vi kanskje ikke snakke om, sier en glisende Stegavik – og fortsetter:

– Hun viste seg fram som det hun er i dag. En kantspiller av ypperste kvalitet. Så legger hun også ned jobben hver eneste dag fortsatt selv, samtidig som hun er på de unge hele tiden. Vi skal være glade for at hun spiller her.

Med seieren søndag ligger Sola på tredjeplass på tabellen. Vipers og Fana ligger foran, men det er kun på målforskjell. Neste kamp for Sola er mot Randesund borte i cupens tredje runde onsdag.

---

FAKTA:

Håndball, REMA 1000-ligaen kvinner

Sola-Larvik 28–19 (13–9)

Åsenhallen, 300 tilskuere

Sola: Tonje Haug Lerstad, Johanna Fossum, Amalie Frøland – Guro Berland Husebø, Carmen Friisenfeldt, Angunn Gudmestad, Kaja Horst Haugseng 1, Frøydis Seierstad Wiik 5, Maja Magnussen 3, Kristiane Knutsen, Live Rushfeldt Deila 1, Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak 4, Pia Tomine Gundersen Furu 1, Hege Holgersen Danielsen 1, Camilla Herrem 12 (3).

Toppscorer Larvik: Emma Skinnehaugen 8 (4).

Utvisninger: Larvik 2x2 min.

Dommere: Roger Nestaas, Alexander Baklie

---






Mer fra Dagsavisen