Handball

Vant i premieren: - Poengene var det viktigste

Sola fortsatte hvor de slapp i fjor og vant seriepremieren i kvinnenes eliteserie i håndball onsdag. At det ikke alltid så veldig pent ut ga trener Steffen Stegavik blanke i.

Fjorårets bronsemedaljør og tapende cupfinalist er av mange spådd en liten nedtur denne sesongen. Malin Holta er borte og skadeproblemene i forkant av seriestarten har vært markante.

Aker skal i utgangspunktet være blant lagene som må slås om de skal følge opp den sterke fjorårssesongen, men hjemmelaget yppet seg i store perioder.

Sola lå under til pause og det var uavgjort helt til tre-fire minutter gjensto etter pause. Da tok blant annet nykommer Live Rushfeldt Deila ansvar og bidro til at det endte med to poeng.

– Det var en veldig jevn kamp, men det er godt å få en sånn kamp på direkten. Typisk åpningskamp egentlig, med mange tekniske feil, sier trener Steffen Stegavik til RA.

Skader

At det ble slik handler også om skader på en del sentrale spillere. Forsvarssjef Martha Barka er ute fortsatt med ryggproblemer, Martine Wolff med avrevet korsbånd og Vilde Ueland med det samme. Før kampen onsdag måtte playmaker Kristiane Knutsen hive inn håndkleet.

– Det var vel kun Maja Magnussen, Camilla Herrem og Kristina Novak igjen fra startoppstillingen i fjor. I så måte var det viktigste nå to poeng. Det er det vi spiller om og det behøver ikke se så fint ut i starten. Det vil svinge litt med skadeproblemene vi har nå, sier Stegavik.

Han er glad for at flere av dem som skal stå fram gjorde det.

Veteranstreken Hege Holgersen Danielsen satte seks av seks forsøk og ble toppscorer.

– Hege spiller bra! Hun er en av de eldre som må stå fram i år. Spesielt må hun det med de skadene vi nå har. Nå gjorde hun det med bravur.

Deila viste vinnerskalle

Nykommer Live Rushfeldt Deila er også en spiller som skal være framtredende med sin erfaring. Hun kom stadig utover kampen og var toneangivende da det hele ble avgjort da Sola gikk fra 27–27 til 27–30 på tampen.

– Live kom bra fra dette. Spesielt i andre omgang. Hun har vinnerskallen som skal til, sier Stegavik.

Det var en typisk åpningskamp egentlig.

—  Steffen Stegavik

Neste kamp for Sola er årets første hjemmekamp i serien. Den spilles søndag i Åsenhallen og den gamle storheten Larvik kommer på besøk.

---

FAKTA:

Håndball, REMA 1000-ligaen kvinner

Aker-Sola 27–30 (13–12)

Nadderud Arena

Sola: Tonje Haug Lerstad, Johanna Fossum, Amalie Frøland – Guro Berland Husebø, Angunn Gudmestad 1, Kaja Horst Haugseng 2, Frøydis Seierstad Wiik 3, Maja Magnussen 2, Kristiane Knutsen, Live Rushfeldt Deila 6 (1), Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak 5, Pia Tomine Gundersen, Furu, Hege Holgersen Danielsen 6, Camilla Herrem 5 (3).

Toppscorer Aker: Janne Håvelsrud Eklo 9 (1).

Dommere: Iselin Tøraasen, Carina Pettersen.

Utvisninger: Aker 2x2 min. Sola 3x2 min.

---






Mer fra Dagsavisen