Handball

Lokal spiller fikk hederspris

Medaljedrysset i løpet av håndballkarrieren er ikke over, selv om skoene er på hyllen.

Stavanger — Tonje Nøstvold Lunde er tildelt Håndballstatuetten av Norges Håndballforbund. I løpet av spillerkarrieren ble det to OL-gull, ett VM-gull og tre EM-gull for den tidligere Sola-spilleren.

– Jeg har mange minner fra håndballbanen, men det som kanskje henger høyest er OL-gullet fra Beijing i 2008. OL er på mange måter et spesielt mesterskap. Det er mange fantastiske utøvere i forskjellige idretter som er samlet på et sted, så bare det å få være med i OL var stort, sier hun til handball.no.

På listen over andre utøvere som har mottatt Håndballstatuetten finner man tidligere landslagsprofiler som Gro Hammerseng-Edin, Kjersti Grini og Ole Erevik.

– For meg er det veldig stort å få en slik utmerkelse. Håndballstatuetten er noe av det gjeveste man kan få i Håndball-Norge, og jeg har stor respekt for alle tidligere mottakere, sier Nøstvold Lunde videre til håndballforbundets nettside.

Nå består hverdagen av vesentlig mindre håndball for Nøstvold Lunde, enn det gjorde for noen år siden. Hun har etter spillerkarrieren vært med som assistenttrener i Sola. Nå er det familielivet som gjør plass til sporten.

– I dag jobber jeg i SR-Bank som fagrådgiver. Det lille jeg per i dag er engasjert i håndball er gjennom vår eldste sønn. Jeg trener minihåndball-laget hans, sier hun.

Mer fra Dagsavisen