Handball

Slik blir Sola HKs oppkjøring

Solas trener, Steffen Stegavik, har planlagt seks treningskamper fram til sesongstarten. Åpningskampen i Rema 1000-ligaen spilles 1. september, borte mot Aker Topphåndball.

Stavanger — Den forrige sesongen, endte med bronseplass, for de gule og svarte, fra Sola. Stegavik mener de skal være godt fornøyde, om de klarer å gjenta det i år. Samtidig erkjenner han at klubbens mål er å etablere seg som en toppklubb, blant de fem beste lagene, i Norge.

To reiser er spesielt sentrale i oppkjøringen. 6. – 8. august reiser laget til Østlandet, for å spille tre kamper. Da er det Follo, Storhamar og Rælingen det skal måles krefter mot.

19. – 22. august skal de til Bergen, for det som sannsynligvis blir de siste treningskampene, før sesongstarten. Da møter de Bergen, Tertnes og Ålgård. Om det blir flere treningskamper, kommer an på hvordan de allerede oppsatte blir.

– Vi får se om det blir flere. Ser ting bra ut i disse kampene, blir det nok ikke satt opp ytterligere. Kanskje blir det en kamp eller to hjemme på Sola, hvis vi får forespørsler. Vi må spare litt penger også, det koster å reise ut og spille i Europa, sier Stagavik til RA, før han ler.

Oppussing på Sola

19. juli startet oppkjøringen, men hele laget har ikke vært samlet ennå. Camilla Herrem er i Tokyo, for å representere Norge i OL. Samtidig har hallen til Sola fått et løft. Det innebærer først og fremst nye lys og nypusset gulv. Treneren er ikke bekymret, for at de ikke har fått trene hjemme i hallen, har påvirket treningen.

– Vi har vært så heldige å få trene i Kåsenhallen, mens vi venter på å få komme tilbake. Det er det perfekte forhold, og ingenting å klage på, sier han.

Etter at gulvet er ferdig renovert, skal markeringene tilbake. Treneren slår fast at de kommer til å legges i Sola-farger, Svart og gult. Hallen nærmer seg nå klar, og ifølge Stegavik, ser den veldig bra ut.

– Jeg har skjønt det sånn at gulvet må sette seg litt, ellers er det meste på plass. Det nye lyset er skikkelig LED, så det blir nok enklere å ta bilder der ute, framover. Alt ser utrolig bra ut nå, så vi gleder oss til å komme tilbake, erkjenner treneren.

Forsterkninger

Siden forrige sesong, har klubben hentet inn Line Rushfeldt Deila (Fredrikstad), Angunn Gudmestad (Ålgård), Pia Tomine Gundersen (Larvik), Kaja Haugseng (Tertnes) og Tonje Lerstad (Storhamar). Stegavik ønsker å jobbe videre med det gode spillet fra forrige sesong, og håper de nye spillerne lærer seg Sola-måten å spille på, raskt.

– Vi ønsker egentlig å jobbe for å bli bedre med alt. Alt kan bli bedre, selv om vi gjorde en ekstremt god sesong i fjor. De nye spillerne må komme litt inn i hvordan vi ønsker å spille, så kan det bli veldig bra i år også, sier han.

---

Slik endte Rema 1000-ligaen forrige sesong

1 Vipers Kristiansand (Våg Elite)

2 Storhamar Håndball Elite

3 Sola

4 Tertnes Håndball Elite

5 Molde Elite

6 Fana

7 Fredrikstad Bkl.

8 Byåsen Håndball Elite

9 Flint Tønsberg

10 Aker Topphåndball

11 Oppsal

12 Rælingen

13 Larvik

---



Mer fra Dagsavisen