Handball

Slik skal Viking HK komme seg tilbake til toppen

Forrige sesong endte med nedrykk for Viking HK. Klubbens styreleder Tor Henrik Knutsen har staket ut veien tilbake til håndballens øverste nivå.

Onsdag 26. mai var nedrykket et faktum. Viking gikk tapende ut av kvalifiseringen mot Nøtterøy, noe som gjorde at Nøtterøy spiller i Rema 1000-ligaen kommende sesong, mens Viking er tilbake på nivå to.

Styreleder i Viking Håndballklubb, Tor Henrik Knutsen, er selvfølgelig ikke fornøyd med nedrykket. Likevel påpeker han at enkelte ting i klubben nå ser lysere ut enn tidligere.

– Økonomien i klubben er veldig god. Nylig ansatte vi en markedssjef, som begynner til høsten. Vi er i ferd med å bygge en sterkere administrasjon. Det administrative og det sportslige må gå litt hånd i hånd, for å kunne sikre oss et best mulig resultat i framtiden, sier Knutsen til RA.

Det sportslige målet for sesongen er ifølge styrelederen å være med i toppen, og å slå godt fra seg. Han presiserer at de har som mål å rykke opp igjen fortest mulig, men med trygg økonomisk styring er det ingen krise om det tar mer enn en sesong å oppnå det. Etter nedrykket har to nye spillere signert for klubben.

De nye spillerne er relativt ubeskrevne blad, som klubben ifølge Knutsen har stor tro på. Magnus Orri Axelsson (21) kommer fra Elverums rekruttlag, og beskrives som ambisiøs. Trondur Mikkelsen (20) spilte i fjor i dansk 1. divisjon, for klubben SUS Nyborg. Forrige sesong ble han toppscorer, med 81 mål på 25 kamper.

Utviklingsklubb

At det hentes unge, sultne og hardtarbeidende spillere er ikke bare tilfeldig. Kombinasjonen av et vanskelig spillermarked og nedrykket, har ført til tankegangen. Rimeligere spillere som får sjansen runde etter runde, pleier å levere bedre og bedre på banen. Unge spillere som forbedrer spillet sitt, kan bli plukket opp av større klubber, og bli kjøpt for mer enn det Viking selv kjøpte dem for.

– Vi er en utviklingsklubb, så det er den måten vi skal drive klubben framover på. Vi har vist flere ganger tidligere at vi gir tillit til unge spillere, og at vi på den måten kan være et perfekt springbrett til større klubber. Det er også vanskelig å få tak i rutinerte spillere i Norden, slik situasjonen er i dag. Vi ønsker å være med helt oppe i toppen, så det er langt ifra umulig at vi henter en spiller eller to til. Gjør vi det blir det nok fra den samme hyllen, med unge og ambisiøse spillere, slår styrelederen fast.

Samtidig som det hentes inn unge og talentfulle spillere, har klubben også prioritert jobben med å få fram egne spillere. Knutsen sier de er bevisste på dette. Det skal jobbes tettere med breddeklubbene i regionen framover, for å unngå at lokalt talent går til spille.

Usikker framtid for Erik Rafoss

Erik Rafoss (37) har spilt hele sin karriere i Viking HK. Han har 20 sesonger bak seg, i den blå drakten. Nå er det ikke sikkert veteranen blir med videre. Hans sivile jobb kan stå i veien.

– I hvor stor grad er Erik blir med videre er ikke avklart ennå. Jobben hans krever en del timer i døgnet, så det er en kabal som må løses for at hans skal få tid til både den, treninger og kamper. Han er en veldig viktig spiller for laget, spesielt slik situasjonen er nå. Med så mange unge gutter er det nødvendig med en rutinert leder som Erik, sier styreleder Knutsen.

Etter sommerferie, trening og treningskamper, kommer seriestarten 12. september mot Vikhammer HK. Seriespillets først hjemmekamp spilles i Stavanger idrettshall 29. september, mot Herulf.






Mer fra Dagsavisen