Handball

Nå kan Sola ta vare på flere

Sola Håndball oppretter eget fond for å inkludere alle i sine framtidige aktiviteter.

Stavanger — Denne uken fikk Sola Håndballs salgs- og markedssjef Siri Forgaard tildelt en gavesjekk på 85.000 kroner fra Sparebanken Vests koronafond. De pengene skal gå til en idé hun kom med da idretten stengte igjen i januar 2021.

– I januar da alt smalt igjen, og vi måtte ut med nye retningslinjer, materialiserte det seg en idé hos meg. Vi ønsker å opprettholde aktiviteten og medlemsmassen i breddeavdelingen, sier Forgaard til RA.

Fond for å inkludere

Gavesjekken hun fikk utdelt av Sparebanken Vests Bjørn Berland skal gå til et fond som skal gjøre det enklere for klubben å la økonomisk vanskeligstilte delta på aktivitetene. Sola kommune har ordninger for medlemskap og ordinære aktiviteter, men nå får klubben sjansen å tilby andre muligheter også.

– Sola kommune har et tilbud, men vi ønsker å ha en egen reserve i klubben. Den skal blant annet brukes i forbindelse med håndballskolene, for vi ser at mange av de samme ansiktene går igjen. Derfor skal vi stille noen friplasser til disposisjon, forteller hun.

Klubben er organisert med bredde og topp i samme klubb. Gjennom pandemien har medlemstallene vært positive. Det er noe av grunnen til Solas initiativ.

– Vi har fått nye medlemmer gjennom korona, og ønsker at alle skal ha muligheten å fortsette, sier salgs- og markedssjefen.

Nå ligger det ute en støtteordning for klubber som har krympet medlemsmassen. Den er dermed ikke aktuell for gultrøyene.

– Vi skal heller klappe oss på skuldrene og si at Sola er en god plass å være, sier Forgaard.

– Flaggskipet

Hun mener det er en viktig kulturbygging som skjer i klubben, og at klubben skal hjelpe der de har mulighet.

– Nå har vi alle forutsetningene som ligger til rette, med et elitelag som er flaggskipet for håndballen i regionen. Nå må vi bygge at vi er én klubb som står sammen. Det blir forsterket med Steffen Stegavik inn. Han brenner for det, slår Forgaard fast.

Steffen Stormo Stegavik har nylig forlenget avtalen sin med Sola Håndball som hovedtrener for A-laget. Camilla Herrems ektemann skal også bidra i breddedelen av klubben og går fra deltid til heltid i Åsenhallen. Den nye avtalen er på to sesonger.

Mer fra Dagsavisen