Handball

– Kommer aldri helt over dette

Det var en knust og selvkritisk Viking-trener Scott Harrington som måtte konstantere at det ble nedrykk til 1. divisjon.

Stavanger — Den britiske treneren, som trakk seg som trener for Sola-damene da tapsrekken ikke ville gi seg, tok før denne sesongen over Viking. Det endre med nedrykk med minst mulig margin da Nøtterøy og ringreven Robert Hedin tok innersvingen på de mørkeblå i tredje og avgjørende kvalifiseringskamp.

Robert Hedin

Dermed ble det heisen opp og rett ned for Viking – som i det minste har ordnet økonomi og rygg til å tåle nedrykket denne gangen.

– Fryktelig bittert! Jeg syns vi spiller en OK kamp og henger med helt inn, sier han til RA.

Tok selvkritikk

Treneren irriterte seg over noen dommeravgjørelser på slutten, egne misser og det faktum at serien ble halvert og avgjort på en slik måte. Det mente han i retrospekt var et feil valg av forbundet.

Viking var også uheldige. Førstekeeper Ole André Lerang måtte stå over den avgjørende kampen. Selv om unge egenproduserte André Gjøse Jakobsen var god ut ifra sine forutsetninger er Lerang selvsagt i en annen klasse. Det kan ha utgjort forskjellen.

– Fellesnevneren for alle kampene vi har vunnet i år er at Lerang har vært veldig god, sier Harrington.

– Kunne du gjort noe annerledes selv?

– Jeg føler ikke det i den første kampen og denne kampen. Vi hadde greie kampplaner. Men i den andre kampen bommet jeg helt, erkjenner han.

I den andre kampen bommet jeg helt.

—  Scott Harrington

– Hva betyr dette nedrykket for deg?

– Det er vanskelig å si. Jeg kommer nok aldri helt over dette. Det vil i alle fall ta lang tid.

Selv har han kontrakt med klubben også for neste år. Planen er klar.

– Målet må være å gå rett opp igjen. Ryggraden av spillere har kontrakt. Så mister vi noen viktige, men får samtidig inn noen nye. To av dem er helt klart gode nok for 1. divisjon, men vi mangler nok et par spillere til, sier han.

Klubben går med et saftig overskudd tross nedrykket og mulighetene ligger der. Problemet så langt har vært at man ikke har kunne være veldig aktive i markedet grunnet usikkerheten om divisjon.

Knust Waage Mossestad

En av spillerne som nå takker av er bakspilleren Sebastian Waage Mossestad. Han avslutter nå studiene og flytter hjem til Bergen for å spille for moderklubben Fyllingen.

– Det var ikke sånn det skulle være. Jeg hadde gledet meg til å møte Viking i Eliteserien med Fyllingen neste år, sier han.

Waage Mossestad hadde et klart mål da han dro til Stavanger for tre år siden. Det var å få opp igjen aristokraten Viking.

– Det gikk, men jeg hadde jo håpet at vi kunne holde oss også.

– Hvorfor gikk dette galt?

– Fordi vi bommet på fire store sjanser helt på slutten. Så vet jeg ikke helt hvorfor det gikk som det gjorde. Vi sto bra bakover også.

Sebastian Waage Mossestad (foran) og Kjartan Johansen

Waage Mossestad mener tapet av Ole André Lerang ikke ble avgjørende.

– Han som sto i dag var veldig god. All honnør. Det er godt å se at det gror bak Lerang i klubben.

Selv om bakspilleren nå forlater en synkende skute, bokstavelig talt, er han glad for årene.

– De tre kjekkeste årene av mitt liv. Jeg har fått venner for livet.

Han mener Viking bør ha alle muligheter for en rask retur til Eliteserien med et par solide forsterkninger.

– Så tror jeg 1. divisjon neste år blir litt svakere.

---

Fakta:

Håndball, kvalifisering Eliteserien 3. kamp

Viking – Nøtterøy 28–31 (12–14)

(Nøtterøy vinner 2–1 i kamper og rykker opp.)

Stavanger idrettshall, 100 tilskuere

Viking: André Gjøse Jakobsen, Simen Brown Halvorsen – Jesper Røisland, Samson Bjørke Kallestad 2, Trym Hamre Johannessen 2, Tord Hanssen Bleivik, Sebastian Waage Mossestad 3, Kjartan Johansen 3, Lars-Henrik Hygen 5, Tore Andersen Nygård, Vegard Sømme Dybdahl, Jonas Gunnarsson Djurhuus 6, Helgi Hildarsson Høydal 3, Ulrik Berge Eriksson 3, Rasmus Lund Bertelsen.

Toppscorer Nøtterøy: Anders Teige Bøe, 5

Dommere: Jo Are Johannessen, Tom Larsen.

Utvisninger: Viking 4x2 min. Nøtterøy 4x2 min.

---





Mer fra Dagsavisen