Handball

Viking tapte første matchballen – ny sjanse onsdag

Søndag hadde Viking Håndball muligheten å sikre seg fornyet kontrakt på øverste nivå. Slik ble det ikke.

Stavanger — Viking tapte 31–25 mot Nøtterøy på bortebane søndag. Dermed utlignet Tønsberg-laget til 1–1 i kamper, i kvalifiseringen som nå skal avgjøres onsdag i Stavanger idrettshall.

– Det var på mange måter to kamper. I første omgang fikk vi en god start, så begynte vi å ta ting for gitt. Vi tok for mange utvisninger, og det ble for mye uro i kampen. Vi holdt oss ikke til konseptet. I andre omgang spilte vi slik vi hadde forberedt oss på. Vi scorer flere mål og kampen er jevnere. Da vi gikk inn til pause med ti mål bak er kampen mer eller mindre tapt, sier Viking-trener Scott Harrington til RA – og legger til:

– Disse kampene går ikke som forventet.

Kampen startet utrolig jevnt, men i siste halvdel av første omgang stakk Nøtterøy fra Viking. Til pause var det ti mål som skilte lagene. I andre omgang var det et langt sterkere Viking som møtte opp på banen. Harrington leverte heller ikke noen store taktiske endringer i pausen, ifølge seg selv.

– I pausen pratet vi kun om det mentale, ikke noe taktisk. Den endringen som skjedde til andre omgang må nok noen andre svare for, sier treneren.

– Så det må en psykolog til, ikke en håndballmann?

– Ja, det er jo et forferdelig opplegg her. Vi har ikke spilt på mange måneder og skal nå spille tre kamper på sju dager. Det må forbundet svare for, sier Harrington.

Fem måneder

Spillerne har, før første kvalifiseringskamp som ble spilt forrige onsdag, ikke spilt én offisiell kamp siden 19. desember. Førstkommende onsdag blir det virkelig en kamp for tilværelsen. Da spilles den tredje og avgjørende kampen mellom Viking og Nøtterøy.

– Har du vært med på en lignende kamp tidligere, med tanke på hvor avgjørende kampen på onsdag blir?

– Vi visste det ikke da, men Sandefjord-kampen var viktig for oss. Da visste vi at vi hadde en god sjanse til å overleve. Den kampen er nok like viktig med tanke på innsats, men vi må kjempe for tilværelsen nå. Da kan vi ikke gjøre som søndag, sier Harrington.

Eriksson-ros

Nok en gang var det høyrekanten Ulrik Berge Eriksson som sto for flest scoringer blant Viking-spillerne. Bergenseren produserte åtte mål, og er blant spillerne som har kontrakt for den kommende sesongen. Etter kampen ventet det ros fra treneren.

– Vi tok imot Ulrik som et ungt talent, og vi visste at han har alle våpen til å bli en god spiller. Han har jobbet godt denne sesongen for å bli en bedre spiller. Han har jobbet hardt for å komme dit han er. Han skal ha all mulig ære fra meg og seg selv. Jeg håper han er klar for innsats onsdag, det blir til stor hjelp, sier Harrington.

– Hva skal dere gjøre for å nullstille til onsdag?

– Vi har ikke sjansen til å gjøre store endringer, men det kan vi ikke tenke oss å gjøre heller. Det var mentale forstyrrelser som gjorde at vi tapte. Det var virkelig tungt mentalt å hente oss ut av det, sier han.

– Hva skal dere gjøre annerledes?

– Jeg må hjem og se på kampen, men vi må lage noen nye angrepsavtaler. Forsvarsmessig må vi snakke sammen om tomannsavtalene våre, sier Harrington.

Eliteseriebilletten får de mulighet å sikre i Stavanger idrettshall.

– Vi får lov til å avgjøre dette på hjemmebane, det er god stil. Det satt ingen her som var sikre på å vinne i dag og hadde planlagt feiring. Jeg synes ikke det var for lite innsats og vilje, vi brukte bare energien feil. Vi må være modne nok til å ta vår del av det.

---

Kampfakta:

Kvalifisering til Rema 1000-ligaen, håndball.

Nøtterøy-Viking 31–25 (18–8)

Nøtterøyhallen.

Toppscorer Viking: Ulrik Berge Eriksson, 8 mål.

---





Mer fra Dagsavisen