Handball

Viking med én fot i eliteserien – vil ikke ta noe på forskudd

Det endte 24-23 mot Nøtterøy for Viking i den første kvalifiseringskampen.

Stavanger — I best av tre-serien mot Nøtterøy tok Viking Håndball den viktige første seieren. Nå kan neste sesongs plass i Rema 1000-ligaen sikres allerede søndag, med seier i Tønsberg.

Halvveis i andre omgang var det like i Stavanger idrettshall, men med like over minuttet igjen sendte Kjartan Johansen Viking i ledelsen 24–23. Det ble kampens siste scoring.

Vikings trener, Scott Harrington, var i ekstase etter seieren.

– Vi er ikke garantert å vinne selv om vi er et eliteserielag. Nøtterøy har erfaring i laget. Vi møter et lag som er fullt motivert. De kommer fra spill i førstedivisjon, og har ikke noe press på seg sånn sett, sier Viking-trener Scott Harrington til RA.

Eriksson avgjørende

Høyrekant Ulrik Berge Eriksson ble Vikings toppscorer i kampen med fem mål. Han ble også kåret til banens beste for hjemmelaget. For bergenseren var det godt å levere da muligheten endelig kom.

– Det har vært en personlig psykisk kamp for å holde meg stabil. I kampen fikk jeg også mange gode baller fra Kjartan Johansen. Uten ham og laget hadde jeg aldri klart å score i det hele tatt, sier Eriksson ydmykt.

Treneren er også fornøyd med det mentale. Det er rundt fem måneder siden forrige offisielle kamp for Viking.

– Vi har holdt oss motivert hele tiden, og i god fysisk form. Det har vært noen lange måneder hvor det har sett sort ut, men nå fikk vi endelig spille håndballkamp igjen, sier Harrington.

Scott Harrington

Flere ganger denne sesongen har Viking åpnet kampene friskt, for så å tape mot slutten. I kampen om tilstedeværelsen på øverste nivå ble den jevne kampen snudd til seier på slutten. Det har vært snakket om, ifølge Eriksson.

– Vi må ha tro og disiplin. Det er godt å levere under press. Det har treneren snakket mye om den siste tiden under forberedelsene til disse kampene. Vi kan ikke vinne en kamp på tre til fire gode minutter. Vi må holde flyten oppe gjennom hele kampene, sier kantspilleren.

Eriksson er selv en av spillerne som har kontrakt neste sesong. Han kom til Viking i fjor sommer.

Ulrik Berge Eriksson

– Må løpe dem ned

Viking dominerte fysisk i starten av kampen, men Nøtterøy klarte å senke tempoet i andre omgang. Da sank hjemmelagets prestasjoner i takt med tempoet. Harrington erkjenner at det fysiske blir viktig i søndagens kamp.

– Vi må løpe dem ned. Til søndagens kamp må vi tenke på kontringer og snu litt på hvordan vi holder tempoet, sier Harrington.

– Vi må omstille og se fram mot neste kamp. Den blir like viktig som den første. Vi må vinne, sier Eriksson.

---

Kampfakta

Kvalifisering Rema 1000-ligaen, håndball

Viking – Nøtterøy 24–23 (12–10)

Stavanger idrettshall, 100 tilskuere

Utvisninger: Viking 2x2 min., Nøtterøy 3x2 min.

Viking: Ole-Andre Lerang, Jesper Røisland 1, Trym Hamre Johannessen, Tord Hanssen Bleivik 2, Thomas Haave Nilsen, Sebastian Waage Mossestad 2, Kjartan Johansen 4, Lars-Henrik Hygen 3, Tore Andersen Nygård, Vegard Sømme Dybdahl, Jonas Gunnarsson Djurhuus 4, Jarand Langva Rommetvedt, Helgi Hildarson Høydal 3, Ulrik Berge Eriksson 5, Rasmus Lund Bertelsen, André Gjøse Jakobsen.


---





Mer fra Dagsavisen