Handball

Sola holdt i en omgang i NM-finalen

Smart forsvarsspill og en god vikarkeeper holdt ikke for Sola. I klubbens første NM-finale ble det til slutt klart tap for Vipers.

Stavanger — Ved pause sto det 10-8 til Vipers i Stavanger. Litt inn i 2.-omgangen fikk Solas toppscorer Malin Holta rødt kort. Vipers økte ledelsen til 17-11 i løpet av de ti første minuttene av omgangen. Det rykket kom ikke Sola tilbake fra.

Det endte med stortap på 13 mål.

– Nå begynner det å rakne, sa Sola-trener Steffen Stegavik under en timeout etter pause.

– Vipers-supporteren i meg gleder seg over NM-gull, men angrepsmessig var det under pari i lange perioder, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2 etter kampen.

Vipers er helt enerådende i norsk håndball nå og fullførte en ny dobbelttriumf fire dager etter at Storhamar ble utklasset i seriefinalen. Larvik vant ni strake NM-gull i perioden 2009-17, men Vipers kan bli klubben som overgår LHK.

Det var åpnet for 100 tilskuere under finalen.

I slutten av mai venter Champions League-sluttspillet i Budapest (Ungarn) for Vipers. Der spiller klubben mot CSKA Moskva (Russland) i semifinalen. Brest (Frankrike) og Györ (Ungarn) møtes i den andre kampen.

For Sola har sesongen som nå er avsluttet uansett vært en stor suksess med NM-sølv og seriebronse.