Handball

Bronse til Sola - nå skal de til Europa

I Steffen Stegaviks debutsesong som Sola-trener ble det en historisk medalje. Nå venter Europaligaen.

Sola — Mandag ble det bestemt at Rema 1000-ligaen for kvinner er avsluttet for sesongen, som en følge av koronapandemien. Det bekrefter Norges Håndballforbund i en pressemelding. Med avgjørelse på prosent av mulige poeng betyr det en solid tredjeplass for Sola Håndball, som spilte sin andre strake sesong i toppligaen.

Det ligger også en annen gulrot for gultrøyene i Åsenhallen. Med en NM-finale mot Vipers, som er planlagt å spilles 15. mai, får Sola én av tre plasser i Europaligaen. Riktignok krever utdelingen av plasser i Europa godkjenning av det europeiske håndballforbundet (EHF). Denne sesongen kreves det at andre ting enn serieplassering skal være med i beregningen. Derfor har det norske forbundet satt opp en liste basert på sesongen 2020/21, forrige sesong og denne sesongens NM.

Solas NM-finale kan bli flyttet til 22./23. mai, eller helt til høsten.

I toppen av serien er det likt på poengprosent mellom Vipers og Storhamar, de skal derfor spille en seriefinale for å kåre en seriemester.

For Viking Håndball er den videre skjebnen ennå ikke avgjort. Det er fortsatt et mål om å få til kvalifiseringsspill for herrenes Rema 1000-liga. Forutsetningen nå er at det skal spilles treningskamper fra uke 18, altså begynnelsen av mai.

– Vi har gjort våre vurderinger etter beste skjønn, og med mål om å lage det vedtaket som totalt sett blir mest rettferdig – i en svært krevende tid. Vedtaket betyr at de fleste lagene i topphåndballen er ferdig med sesongen 2020/21, og kan se fram mot høsten, hvor vi har godt håp om at tilværelsen er mer normal, sier håndballpresident Kåre Geir Lio i pressemeldingen.

Mer fra Dagsavisen