Handball

Viking havner i spillerskvis

Mandag kom håndballforbundet med en plan for hvordan sesongen skal avsluttes. Det ga et uheldig utslag for Viking.

Stavanger — Håndballen er, i likhet med alle andre konkurranser i norsk toppidrett, satt på pause. Mandagens styremøte i Norges Håndballforbund la fram en plan på hvordan sesongen kan avsluttes. Den medfører at Viking må ut i kvalifisering mot førstedivisjonsklubben Nøtterøy for å beholde plassen i Rema 1000-ligaen.

Rema 1000-ligaen for menn har, i likhet med kvinnenes liga, 13 lag. Vinneren av førstedivisjon etter halvspilt serie, Kristiansand, får rykke opp direkte, mens de tre neste lagene må ut i kvalifisering mot de tre lavest plasserte lagene i Rema 1000-ligaen. Viking ligger nest sist, og møter derfor tredjeplassen i divisjonen under.

Hvis dette drar seg langt ut i mai har vi en utfordring på spillermarkedet.

—  Svein Axel Johannessen

Vikings konsekvenser

For Viking medfører det utsettelser av lagbyggingen for den kommende sesongen. Ikke vet de hvilken divisjon de spiller i før mai, og ikke vet potensielle spillere hvilken liga de får spille i.

– Vi vil jo helst unngå en kvalik. Hvis dette drar seg langt ut i mai har vi en utfordring på spillermarkedet. De vi jakter er spillere som skal erstatte de som forsvinner. For oss er dette en ekstremt vanskelig situasjon å være i, sier Vikings Svein Axel Johannessen til RA.

Det har også vært endringer i spillermarkedet den siste tiden, ifølge klubbens daglige leder. Han erkjenner også at det er stor forskjell, både økonomisk og ferdighetsmessig, på nivå én og to.

– Det norske spillermarkedet er anstrengt, grunnet mange unge som har forsvunnet ut av landet. Skal du forsterke laget nå må du til utlandet, og da er det ikke mange som ønsker å skrive under uten å vite hva de kommer til, sier Johannessen.

Kan bli endret

Det er mange ukjente faktorer som spiller inn for at scenarioet som er lagt fram fra forbundet faktisk blir gjennomført. Det forutsettes at alle lag, inkludert i fylkene Oslo og Viken, får starte med treningsaktivitet 12. april. En annen ting som spiller inn for Viking er landslagsopphold. Flere av klubbens spillere er med på det færøyske landslaget, som skal spille kamp på Færøyene i månedsskiftet april/mai. Gjeldende karanteneregler om litt over en måned vil avgjøre om det kan få betydning.

For Viking og trener Scott Harrington betyr det også en tredje oppkjøring i løpet av sesongen. Det er både fysisk og mentalt krevende for spillerne.

– Nå må vi jo planlegge en ny oppkjøring fram mot kvalikkampene. Det blir den tredje oppkjøringen vi har, med to oppkjøringer til kampen mot Nærbø som ikke blir spilt, sier Johannessen.


Mer fra Dagsavisen