Sport

Han øyner muligheten for kjempebonusen

Bjarne Berntsen (62) fikk ikke mange timene søvn natt til mandag. Til det var det for mye å fordøye etter cupgullet – og for mange muligheter som spant i hodet.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kvart over syv mandags morgen var Berntsen i sving på NRK lokalen. Etter det kjørte han til et tomt SR-Bank Arena.

Ut over et par mann fra medisinsk apparat var det ikke mange som hadde vist seg da RA pratet med årets Kniksenprisvinner klokken 9.30. Så hadde han heller ikke ventet seg det etter supersøndagen som kulminerte på Torget.

– Selv kjørte jeg rett hjem etter at vi hadde vært på scenen. Spillerne måtte få feire i fred. Et par av de andre fra trenerteamet ble med, sier Berntsen.

Stemmen har fått kjørt seg godt i helgen. Den levende Viking-legenden var også trøtt.

– I dag var det tungt å våkne. Det har ikke blitt mange timene med søvn.

– Hva grublet du på?

– Jeg tenkte egentlig ikke så mye. Det handlet om at jeg var sliten, glad, lettet og stolt. Spesielt var jeg det i forhold til alt som skjedde med fansen. Alt fra de ønsket oss god tur fra Sola, synet som møtte oss i Spektrum, trøkket på Ullevaal, måten vi ble tatt imot på Gardermoen, de som møtte opp på Sola for å ta imot oss og alle de tusen som møtte oss på Torget. Det er da du skjønner hvor mye Viking betyr.

LES OGSÅ: Sjekk bildene fra Vikings gullfest

Måtte få puste ut

– Det er ingenting som samler mer enn Viking?

– Vi har en unik standing.

Berntsen ventet besøk av trenerteamet sitt senere på dagen mandag. Spillerne har allerede fått juleferie fram til fellestreningene starter opp igjen 13. januar. Noen av dem var allerede reist mandag morgen. Så regnet Berntsen med at resten nok ville sove noe lengre enn ham.

Selv blir han også alene på sport en periode nå. Morten Jensen skal ut for å se kamper. Bjarte Lunde Aarsheim skal på kurs og Kurt Hegre på studietur. Da skal Berntsen planlegge et 2020 med Viking i Europa.

– Mye av oppkjøringen er allerede spikret, men unntak av en helg vi mangler motstander.

– Hva med spillerstallen. Hva gjør dere med Benjamin Källman og klausulen som løper ut?

– Jeg må få en dag å summe meg på før vi kommer med uttalelser om dette. Nå skal vi ha en dag til å oppsummere og nyte. Det blir full gang på disse tingene fra i morgen av, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Kongepokalen er hjemme

Rigges for E-cup

– Dere skal faktisk spille i Europa i 2020, Bjarne?

– Ja! Hvem hadde trodd det da et helt lokalt trenerteam, som kanskje ikke var veldig populære hos alle, ble ansatt i desember 2017.

Berntsen girer kjapt om på stemmen. Dette er noe han gleder seg til og ser mulighetene med.

Samtidig er det langt ifra slik at folk har gått mann av huse her i byen om ikke motstanderne er meget sexy. Nå får en svaret på om det fenger mer med Viking i en mer markert underdog-posisjon.

– Noen av kampene i Europa har blitt solgt ut. Kjente lag fenger. Chelsea kunne vi sikkert solgt fem ganger så mange billetter til. Så er det rett at vi har møtt veldig gode lag som er mindre kjente hvor folk ikke har brydd seg så mye.

– Hva gjør spill i Europa med klubbens attraktivitet?

– Vi må i alle fall ta hensyn til det når stallen til neste år skal skrus sammen og planene legges. Vi vil gjerne vise oss fram i Europa. Da må vi være forberedt på to kamper i uken gjennom juli og august.

– Bredere stall?

– Ikke nødvendigvis, men den må være forberedt på kamper både onsdag og søndag. Noe rullering må det nok bli.
I bakgrunnen ligger gruppespill i Europaligaen. Der er pengene gigantiske – selv om de ikke er på mesterliganivå.
– Det blir snakket om 60–70 millioner i inntekter da Sarpsborg var med?

– Det tallet tror jeg vil kunne bli enda høyere. Bare se til Rosenborg i år.

Samtidig vet selvsagt Berntsen at det er langt fram til et gruppespill.

– Tre kvalifiseringsrunder og en playoff. Motstanden vil gradvis bli bedre. Uansett er det beintøft. Vi må lykkes i åtte kamper totalt for å komme inn der.

Samtidig er ingenting umulig for et velfungerende og hardtarbeidende kollektiv. Det har Berntsen og resten av gjengen fått erfare denne helgen. Viking var heller ikke langt unna RBK på tabellen i år. De kom inn i gruppespillet.

– Så var Molde nære og FKH tapte mot PSV, men gjorde en veldig fin figur.

Berisha med skjerf

Det som er sikkert er at Viking ikke vil ha den samme stallen i år som i fjor.

En av spillerne det stadig snakkes om er selvsagt Veton Berisha.

– Hva tenker du om at Brann-spissen ble observert av flere med Vikings-skjerf rundt halsen i helgen?

– Som jeg alltid har sagt; har du hjertet et sted så er hjertet der. Det er tøft at han tør viset forholdet han har til Viking på denne måten. Så betyr det ikke at han gjør en god jobb for sin nåværende arbeidsgiver, avslutter Berntsen.

Mer fra Dagsavisen