Sport

Han nekter å følge med på klatringen

Seier over Narvik tirsdag betyr fem strake for et klatrende Oilers. Kaptein Dennis Sveum bryr seg likevel fint lite om tall og tabell.

Følg RA Sporten på Facebook!

15 poeng har Oilers nå opp til Frisk Asker på tabelltoppen. Vinner de hengekampen sin er tallet nede på 12. Fra å ligge nest sist, med muligheten til å overta tabellbunnen med tap for Narvik, har Oilers raskt klatrer opp til 5. plass.

Det kunne ikke brydd Dennis Sveum (33) mindre. Han er helt på linje med trener Todd Bjorkstrand – og hevder han alltid har vært det. Det er totalt uinteressant lesning.

– Jeg viste faktisk ikke at vi hadde klatret såpass før du sa det nå. Så var det helt likt i fjor – da vi ledet med 15–20 poeng. Vi kan kun konsentrere oss om den neste kampen og få til best mulig prestasjoner i den. Samtidig er det selvsagt motiverende å høre at vi klatrer nå, sier Sveum.

LES OGSÅ: Kaunismäki: - Viktig mentalt

Ikke forbud

– Er det forbud mot å se på tabellen under Bjorkstrand?

– Nei, men jeg har min tilnærming. Vinner du kamper er det bare det som betyr noe. Det gjør vi nå og det må vi fortsette med. Da kommer det til slutt. Målet vårt om å vinne serien ligger fortsatt til grunn. Det har skjedd større mirakler.

– Men ville det ikke vært motiverende å ha tabellen klistret opp i garderoben for å se avstanden skrumpe – litt som når dere henger opp pucker for hver seier i sluttspillet?

– Nei. I sluttspillet er det kun fire pucker i hver serie som betyr noe. I serien har tap større konsekvens. Da er det ikke poeng i det.

Martin tilbake

Sveum vet det er en klisjé, men jobben må gjøres uansett og mot alle lag. Han peker på at ingen følte seg trygge på gull i fjor før all teori var ute.

– Så er det fullt mulig å ta inn de andre. Nå ser vi ut som et lag igjen og er mer der vi skal være. Kampen mot VIF var god. Vi viste at vi kan spille på måten vi ønsker og styre kamper også mot lag som VIF.

Sveum mener de aldri har tvilt på kvaliteten.

– Det har handlet om selvtillit. Det gir flyt og gode valg. Nå har vi funnet det.

Sveum er for øvrig eneste A-spiller uten målpoeng i år. Det bryr han seg lite om. Spesielt ettersom han ikke spiller mer i overtall – slik han ofte gjorde før.

– Tell heller hvor mange skudd jeg har blokkert! Det kunne ikke brydd meg mindre med poengene. Kanskje for fem år siden, men ikke nå. Alt som betyr noe er at vi vinner. Om jeg selv er strålende betyr det ingenting om vi taper. Da er jeg sur. Nå vinner vi. Da er jeg fornøyd, sier Sveum.

Mot Narvik får Oilers en spiller tilbake. Samtidig må to mann stå over.

– Joey Martin er tilbake og han spiller. Så er Simen Talge ute – selv om det ikke er noe alvorlig. Magnus Hoff blir heller ikke med på grunn av eksamen. Denne kampen skulle egentlig vært spilt hjemme, men ettersom den er flyttet lar vi ham stå over nå, sier sportsdirektør Pål Higson.

Etter planen skulle Oilers også spilt mot Sparta torsdag. Den kampen blir utsatt grunnet koronasmitte hos motstanderen – selv om den ikke offisielt er blitt det ennå.

– Det pågår smittesporing. Kommuneoverlegen må vite sikkert når karantenen til Sparta-spillerne skal starte fra, sier Higson.

Her spiller også muligheten for å finne ny dato for kampen åpenbart inn.

Mer fra Dagsavisen