Sport

Han kjøpte de siste billettene til cupfinalen

Å kjøpe billetter til cupfinalen er litt det samme som å kjøpe dress når du skal gifte deg, for noen ting må du bare ha, mener Viking-supporter Sigfred Opheim.

Bilde 1 av 2

Følg RA Sporten på

– Jeg har vokst opp med Viking og gikk på min første kamp i 1971. Jeg fikk med meg gullårene, og har fulgt laget i opp- og nedturer siden da. Dessuten er det jo 18 år siden forrige gang de var i cupfinalen, så disse billettene måtte jeg ha, sier Sigfred Opheim til RA etter at han sikret seg de aller siste cupfinalebillettene i går.

I går morges ble aller siste rest av billettene til cupfinalen mellom Viking og Haugesund solgt. For å sikre deg billett måtte du møte opp personlig på SR-Bank Arena, og et par hundre restebilletter lå klare i skranken.

Har ikke opplevd lignende

Totalt har Viking solgt 8550 billetter til cupfinalen. Etter en opptelling viste det seg at det var i underkant av 200 som ikke hadde hentet billettene sine, og det var disse som ble solgt på i går.

– Halv tre natt til onsdag var førstemann på plass og satt her i en strandstol og med blå kjeledress. Vi tok en prat med ham da vi kom på jobb i 08-tiden, så slapp vi ham inn rundt 09.30 så han fikk kjøpt billett, sier Eirik Bjørnø, leder for privatmarkedet i Viking.

– Pågangen har vært helt ellevill og interessen har vært enorm. Da vi åpnet det ordinære billettsalget røyk alle billettene på syv minutter. Det er utrolig kult, legger Bjørnø til. 

Sigfred Opheim sikrer seg billetter. Her sammen med Eirik Bjørnø, leder for privatmarkedet i Viking.

Han kan ikke huske sist det var så stort trøkk på billettsalget.

– Jeg har aldri opplevd lignende, og jeg tror nok ikke det har skjedd siden cupfinalen i 2001, sier Bjørnø.

LES OGSÅ: Nå er det HELT utsolgt for cupfinalebilletter

Tror på Viking-seier

Rundt klokken 10.30 ble siste billett solgt til Sigfred Opheim – og nå er det helt utsolgt.

Opheim sier han ikke er født supporter, men at barne- og ungdomsårene med fotballspilling og bussing til byen for å se kamper nok har vært viktige for Viking-interessen.

– Jeg har gjort mye rart og hatt mange jobber og prosjekter oppigjennom, men akkurat Viking har fulgt meg hele livet og blitt en del av meg og min identitet, sier Opheim.

Når det gjelder kampens resultat, tipper han at Viking vil vinne 3–1 mot Haugesund. 

– Vi må ha litt spenning, så de kan ikke score tre mål på et kvarter. Jeg håper på 1–1 til det er ti minutter igjen, så scorer Viking to på rappen. Da blir det eksplosjon på stadion!

Opheim var ikke på cupfinalen i 2001, men denne gangen måtte han sikre seg billetter.

– Det er litt som å kjøpe dress når du skal gifte deg – noen ting må du bare ha, sier han og ler.

Mer fra Dagsavisen