Sport

Han er ferdig som trener i Viking etter to opprykk

Viking Håndball står uten trener noen måneder før comebacket i eliteserien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nå har nemlig Joar Gjerde bestemt seg for at han gir seg som hovedtrener i klubben. Det melder klubben i en pressemelding.
Gjerde tok over klubben i 2. divisjon i 2016 og har tatt laget tilbake til landets øverste divisjon over tre sesonger.

Dette har han klart på et svært lavt budsjett. Nøkkelen har vært å videreføre treningskulturen etter Gunnar Blombäck.
Da RA snakket med Gjerde for en tid tilbake erkjente han at han var i tvil om veien videre.

Dette handlet i hovedsak om at han lenge hadde brent lysene i begge ender med ansvaret for et U-landslag og full lærerjobb utenom Viking HK. Gjerde ble også nylig pappa for første gang.

LES OGSÅ: Fra opprykk til krise på en uke: - Det føles helt absurd

Klubben sliter i pandemien

Han har også pekt på at Viking burde være en større stillingsprosent hos ham i veien videre. Klubben har på sin side hatt store utfordringer med å skaffe penger grunnet koronapandemien.

Egentlig var planen å øke budsjettet ganske mye, men nå handler i stedet alt om å overleve.

Partene skiller veier som gode venner.

– Det er med veldig tungt hjerte jeg gav beskjeden til styret at jeg ikke er med videre i den spennende sesongen som venter. Jeg er stolt over utviklingen laget har hatt de siste tre årene. Dette har tatt mye energi og vi har jobbet nesten døgnet rundt for at Viking skal bli et elitelag neste sesong. Min situasjon har endret seg litt dette året og jeg har full jobb ved siden av håndballtreneryrket. Jeg kjenner nå at jeg ikke klarer å fortsette å jobbe like hardt som guttene fortjener og jeg tror da at det er riktig å få inn en ny som kan komme inn med den «passion» som kreves. Dette betyr ikke at jeg fortsatt ikke har trenerambisjoner, noe jeg har. Bare at det for denne gang er stopp, og at jeg trenger en liten pust i bakken, sier Gjerde i pressemeldingen.

Vurderer spillende trener

Han benytter også muligheten for å takke Viking for muligheten de ga en ung trener uten mye erfaring.

Styreleder Tor Henrik Knutsen sier følgende om avgjørelsen til treneren:

– Joar har gjort en strålende jobb og fått mye ut av små ressurser. Vi skulle gjerne hatt med Joar videre i Rema 1000 ligaen, samtidig er det ikke vanskelig å forstå at han nå vil prioritere annerledes etter mange år som toppidrettsutøver og siste seks år som trener i Sola og Viking. Jobben med å finne Joars erstatter har pågått noen uker, men usikkerheten rundt corona har gjort at fremdriften har stoppet noe opp. Vårt mål er å finne en trener som kan videreføre de gode holdningene og fortsette utviklingen spillerne har hatt under Joar, sier Knutsen i pressemeldingen.

Han åpner også opp for litt alternative løsninger.

– VI ønsker en ambisiøs trener som ønsker å lede treningsvillige unge gutter og som vet hva det vil si å jobbe med begrensede ressurser. En spillende trener vil også bli vurdert.

Mer fra Dagsavisen