Sport

Haaland-fenomenet blender tyskerne: «Det er ingen urtemedisin mot ham»

Erling Braut Haaland-fascinasjonen vil ingen enda ta. Lørdag økte den nok et knepp etter jærbuens fire Bundesliga-mål på 32 minutter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den nybakte «Golden Boy»-vinneren var nådeløs da det løsnet mot Hertha Berlin. Borussia Dortmund lå under 0-1 til pause, men dro hjem med 5-2-seier. Et vilt Haaland-show lå bak forvandlingen.

Nordmannen knallet til med fire scoringer mellom det 47. og 79. minutt. Dermed har 20-åringen 15 mål på 12 klubbkamper i høst.

Haaland-feberen herjer i Tyskland, og etter lørdagens oppvisning konstaterte Kicker følgende på oppslagsplass: «Det er ingen urtemedisin mot Haaland». Det tyske sportsmagasinet la til at han regelrett «demonterte Hertha».

LES OGSÅ: Slik lader Berisha opp til Viking-kampen

Kaller det galskap

Ruhr Nachrichten beskrev det hele som «Haaland-galskap i Berlin». Det var ingen underdrivelse av Dortmund-avisen å slå fast at han hadde en «magisk kveld på Olympiastadion».

Bild gjorde et poeng av at Dortmunds purunge supertalent Youssoufa Moukoko var spilleren alle snakket om før avspark. Han var i en Bundesliga-tropp for første gang dagen etter han fylte 16 år.

Men som avisen påpeker: «Etter kampen snakker alle (igjen) om Erling Haaland».

LES OGSÅ: Sjekk reaksjonene etter Oilers-seieren mot Grüner

Rekord

Videre viser Bild til rogalendingens heftige målstatistikk. Han har nå scoret 23 ganger på sine 22 første Bundesliga-kamper. Med det slo han rekorden til Uwe Seeler (20 mål på 22 oppgjør).

Også i Spania blir Haaland dekket tett. Marca innledet sitt kampreferat med at «Erling Braut Haaland-fenomenet er brutalt».

Det ligger an til en skikkelig kamp om å bli toppscorer i Bundesliga. Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski leder an med sine 11 nettkjenninger mot Haalands 10.

LES OGSÅ: Sola sikret historisk cupbragd med bismak

Mer fra Dagsavisen