Friidrett

Gjert tjente mer enn sønnene i fjor

Jakob Ingebrigtsen havnet under frikortgrensen til tross for millionavtale.

Jakob Ingebrigtsens fjorår inneholdt både dobbelt EM-gull og millionavtale med Nike. Likevel havnet 19-åringen under frikortgrensen, og står i skattelistene oppført med bare 46 000 kroner i inntekt. Han har imidlertid en formue på 1,8 millioner kroner. Jakob kjøpte nylig leilighet i Sandnes for over 4 millioner kroner.

– Markedsverdien er skyhøy, spesielt for Jakob. Men de er ikke i nærheten av å kunne ta ut det kommersielle inntektspotensialet, rett og slett fordi de ikke har anledning, og ikke vil, sier Rune Brynhildsen, tidligere kommersiell manager for familien Ingebrigtsen, til Dagens Næringsliv.

Det er trener og far Gjert Ingebrigtsen (53) som står oppført med den høyeste inntekten: 1,4 millioner kroner. Det er mer enn de tre sønnene til sammen. Gjert jobber ved siden av treneryrket som sjef for logistikkplanlegging i Ahlsell.

I følge DN kan det være flere grunner til at suksessåret 2018 ikke er mer synlig på skattelistene. Toppidrettsutøvere kan sette inntekter fra premier og sponsorer inn i Friidrettsforbundets idrettsfond. Disse inntektene må ikke skattes av før de tas ut av fondet.

I tillegg eier Gjert, Henrik, Filip og Jakob 25 prosent hver av selskapet Run Fast as, som hadde et driftsresultat på 1,5 millioner kroner.

Mer fra Dagsavisen