Sport

Gilje Nordås vant – tre lokale på pallen

Ons­dag kveld var det tre ro­ga­len­din­ger på topp un­der Gneist-Gulars ko­ro­na­stev­ne på Fana sta­di­on. Det var se­kun­der som av­gjor­de vin­ne­ren.

Følg RA Sporten på

Team Ingebrigtsen-del­ta­ker­ne Nar­ve Gilje Nord­ås og Per Sve­la løp først inn på Fana sta­di­on un­der ons­da­gens 3000 me­ter. Som nummer tre kom Spi­rits Zerei Kbrom Mezngi.

Gilje Nord­ås fra Voll vant på ti­den 7.50.57, med Vi­ke­så-gut­ten Sve­la like over tre se­kun­der et­ter. Nes­ten tre se­kun­der se­ne­re kom Mezngi i mål.

LES OGSÅ: Ulf gikk fra best til protest

Sve­la kom til lø­pet et­ter å ha del­tatt på Team Ingebrigtsens høy­de­opp­hold i sveit­sis­ke St. Moritz. Han er tid­li­ge­re nor­ges­mes­ter på dis­tan­sen in­nen­dørs, men tok sølv­me­dal­je i årets NM.

I vin­ter var det Gulars Ma­ri­us Øyre Ved­vik som vant dis­tan­sen in­nen­dørs. Un­der ons­da­gens løp var han like over se­kun­det fra å ta fra Mezngi pall­plas­sen, men måt­te til slutt gi tapt og kon­trol­le­re inn fjer­de­plas­sen.

LES OGSÅ: Hove slo opp skaden

Det var in­gen som var i nær­he­ten av å ut­ford­re Hen­rik Ingebrigtsens nors­ke re­kord på 3000 me­ter. I 2019 løp han inn til ti­den 7.36.85 un­der Bis­lett Games. Før det var Ma­ri­us Bakken re­kord­hol­de­ren i 18 år, med ti­den 7.40.77 fra et stev­ne i Brus­sel.

LES OGSÅ: Dette er Vikings toppscorere

Mer fra Dagsavisen