Sport

Går fra å være toppspiller til å bli ny Vidar-trener

Vidar har snudd seg mot den lokale toppfotballen for å finne ny hovedtrener.

Følg RA Sporten på Facebook!

Onsdag kveld ble det klart at Bjørnar Holmvik (34) har signert en kontrakt som gjør at han tar over Vidar i 3. divisjon. Det bekrefter Gaute Meling fra klubbens sportslige utvalg.

Vi prøvde faktisk å hente ham inn som spiller i august, men da fikk vi nei fra Sandnes Ulf. De kunne ikke erstatte ham. Så ble han værende. Samtidig ble tanken sådd om at dersom han skulle gi seg som spiller etter sesongen kunne det bli et aktuelt navn som ny trener for oss etterhvert, forteller Meling.

LES OGSÅ: Sørli ferdig i Vidar

Ting skjedde fort

Klubben har siden den gang skilt vei med årets hovedtrener Kristian Sørli etter nedrykket til 2. divisjon. Så begynte ting å skje denne uken.

Mandag fikk han beskjed fra Sandnes Ulf om at han ikke fikk ny kontrakt som spiller. Tirsdag tok vi kontakt og onsdag ble kontrakten med Vidar signert, sier Meling.

Var det andre kandidater i spill eller var han førstevalget?

Han var et førstevalg. Samtidig var vi forberedt på at vi måtte vente. Spørsmålet var bare hvor lenge vi skulle våge å vente.

Meling mener de nå har fått rett mann på rett tid for å bygge opp klubbens A-lag igjen etter nedrykket.

Han bor 200 meter fra Lassa og har begge guttene sine i klubben. UEFA-B-lisensen har han også tatt. Treneren Holmvik er på gang. Så har han sikkert langt høyere ambisjoner enn Vidar på sikt, sier Meling.

Skal han også bidra på banen?

Det må han nesten få avgjøre selv, men det han har sagt til meg at at det ikke fristet å være spillende trener. Samtidig vil han utvilsomt være en meget solid figur på banen i 3. divisjon, men det er ikke noe som er diskutert grundig.

LES OGSÅ: Bråket i Vaulen: De håper styret vil moderere seg når planen presenteres

Lang karriere som spiller

Holmvik spilte for Vidar så sent som i fjor, men ble hentet tilbake til Sandnes Ulf midtveis i sesongen. Han har en lang fartstid bak seg i toppfotballen i klubber som Stabæk, Brann, Fredrikstad, Kalmar og Bryne.

For ikke mange år siden var han også aktuell for en overraskende overgang til Viking.

Holvik er opprinnelig fra Oslo, men har for lengst slått seg ned i Stavanger. Han har tre U21-landskamper for Norge.

Mer fra Dagsavisen