Sport

Fullstendig kaos i Vaulen – klubbens A-lag kan legges ned

Det går alt annet enn stille og rolig for seg i 4. divisjonsklubben Vaulen. Nå kan det i ytterste konsekvens ende med at klubben står uten A-lag neste år.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Bråket innad startet for alvor da spillerne nylig ble informerte om at trenerduoen Jarle Eike og Stian Refvik ikke får fortsette. Samtidig har klubbens styre informert om en ny sportsplan hvor det skal satses på en helt annen måte.

Kaptein John Petter Gilje forteller om en spillergruppe som er i full konflikt med eget styre. Han forteller om en sportsplan som blir tredd over hodene deres og som han undrer seg over bærekraften av.

– Avgjørelsen om å gå bort fra Eike og Refvik er for oss helt uforståelig. Vi hadde nylig et infomøte hvor det ble lagt fram at en ny hovedtrener skulle inn i form av Joao Prates, med Aleksander Idland som assistent. Vi reagerer sterkt både på avgjørelsen og prosessen. Vi har ikke vært involvert og det skaper stor frustrasjon. Det er en samlet tropp som står bak dette, sier han til RA.

LES OGSÅ: Kristian Sørli ferdig i Vidar

Fra null til tre på få år

Som et ledd av de nye planene skal Idland og Prates jobbe i fulle stillinger i klubben. Halvparten av disse skal etter informasjonen RA har fått kobles mot FFO. Den andre halvparten er mot trenergjerning mot A-lag og juniorlag.

Klubben skal i tillegg ha nok en halv stilling mot FFO og en halv som daglig leder.

Sportslig ledelse i klubben ønsker en mer spisset satsing mot klubbens yngre – nærmest i akademiform. Målet er å få opp gode egenproduserte spillere etter hvert.

Gilje reagerer kraftig på dette.

– Klubben skal altså gå fra null stillinger til tre fulle, med gode lønninger, på et par år. For oss er dette helt uvirkelig. Det gir ingen mening. Det legges fram som om klubben ønsker å gjøre en satsing mot de yngre. De sier de vil bygge et sterkere A-lag. Vi er enige i målet, men måten dette skjer på er helt uakseptabel. Dette vekker sterke reaksjoner.

I ytterste konsekvens vurderer kapteinen, som er oppvokst i klubben, å trekke seg helt bort.

Han peker på at mange vil gjøre det samme. Det ender fort med at Vaulen står uten A-lag.

Enda tristere synes han det er at mange av bærebjelkene rundt A-laget i klubben gjennom en årrekke, varsler om det samme. Gilje peker på at det hele blir revet opp med roten. Klubbens kultur går tapt.

– Så er det styrets rett å kaste et trenerteam. Det er vi innforstått med.

Gilje peker også på at ingen fra klubbens senioravdeling nå sitter i styret. Det har vært et savn. Han mener sjansen til å få omgjort beslutningene til styret ligger i et ekstraordinært årsmøte.

– Dette vil vi gå til kamp mot og jeg tror det er her sjansen vår ligger. Vi ønsker et ekstraordinært årsmøte. Så håper vi å få kikket en gang til på planene og få reversert avgjørelsene rundt trenerteamet.

LES OGSÅ: Lot ikke spillerne feire opprykk tross 27 plussmål

Rystet Refvik

Stian Refvik, som i det daglige er materialforvalter i Viking, har trent laget i tre år. De siste to årene har han delt hovedtreneransvaret med Jarle Eike. Refvik legger heller ikke skjul på at han er rystet.

– Vi var på et møte søndag som var helt kaos. Eike og meg selv har utgående avtaler. Det er helt greit at de ikke vil gå videre med oss. Men styret må være klar over at det blir bråk i en amatørklubb som dette om spillerne ikke får være med i prosessene.

Refvik mener at styrets representanter overhodet ikke tok innvendinger og bråk til seg på møtet hvor sportslig leder Frank Hauge og nestleder Magnus Herikstad representerte styret.

– Dette ender fort i at hele A-laget finner noe annet å gjøre.

Refvik, som er fra bydelen, er kritisk til at klubben i stor grad skal styres av folk uten bakgrunn fra miljøet.

– Du må ha folk som er glad i Vaulen og kjenner Vaulen. Det som er skjedd er meget spesielt. Mange mener det også krever årsmøtevedtak for å gjøre slike endringer.

Sportslig sett har Vaulen faktisk prestert relativt bra under Eike og Refvik. I forhold til forutsetninger var 7. plass i 4. divisjon solid.

– Vi har forbedret oss hvert år. I år slet vi med mange langtidsskader og satset ungt. Vi har tatt store steg og fått integrert unge egenproduserte spillere i laget. Utviklingen har vært fin og avslutningen på sesongen sterk, sier Refvik – som har vært tydelig på at han ville bygge et miljø med sterk forankring i bydelen.

Vaulen-styret: – Ønsker ikke å kommentere

Nestleder Magnus Herikstad i Vaulen-styret ønsker å være taus.

– Dette ønsker jeg ikke å kommentere før det er avklart hvem som skal kommentere det, sier han til RA.

Styreleder Kristen Kildal i klubben ønsket heller ikke å kommentere saken overfor RA.

Mer fra Dagsavisen