Full krangel etter at Lassa ble nedprioritert

Frode Myrhol i FNB og sportslig leder Gaute Meling i Vidars ungdomsavdeling er i tottene på hverandre. For å si det mildt.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at flertallspartiene i sitt budsjett avslørte at de reverserer vedtaket om å legge til kunsgras på Lassa har de to røket i tottene på hverandre på mikrobloggen Twitter (sjekk link i saken).

Meling rister på hodet av Myrhol.

– Det var sikkert dumt av meg å kalle ham en klovn i starten, men vi er veldig skuffet over at graset på Lasse ikke blir kunstgras. Vi er, som de fleste andre klubbene i byen, voksende. Stadig kommer flere medlemmer til og vi behøver mer plass. De tok bort et vedtak er. Vi har gledet oss til dette alle sammen, sier Meling til RA.

Skjønner flere av argumentene

Han ser samtidig argumentete til flertallspartinene for beslutningen.

– Viking forsvinner nå fra Lassa og KFUM har ikke mer lag. I så måte er ikke dette noen krise. Vi ser også med glede på at flertallspartiene prioriterer barn, ungdom og skole.

Meling peker likevel på kapasitet som det mest sentrale punktet for å kunne fortsette å gi barn og unge et tilbud i fotballen. I så måte syntes han dette var et dumt valg.

–Og hvorfor er Myrhol så opptatt av grasbaner i Stavanger? På hvilken måte er det viktig for folk på Tasta at Vidar spiller på gras? Det er jo det som er Myrhols argument.

Meling reagerer kraftig på oppførselen til Myrhol i debatten, men vil gjerne skille den og saken.

– Så er det spesielt at han nærmest beskylder byens foreldre for å bruke fotballen for oppbevaring.

Meling mener jobben som er gjort de siste årene har vært enormt viktig i et folkehelseperspektiv.

– På grunn av kommunens satsing på kunstgras siden 2004 kan vi holde ungene aktive til klokken 16.00 hver dag. De unge til 22.00 på kvelden. Tenk på folkehelseperspektivet. Myrhol pisser på alle som holder på med dette. Med naturgras blir det kø og sesongen er fra april til oktober.

Meling hevder han har fått mange meldinger om oppførselen til Myrhol etter at Twitter-krangelen starten.

– Hva er det egentlig han skriver om velgerne sine? At foreldrene er late og bruker fotball som en oppbevaringsplass?

Naturgrastilhenger av natur

Selv er Frode Myrhol klar på at han ikke var noen hovedmann bak å droppe kunstrgas på Lassa.

– Jeg vil ikke gå inn på hva som har blitt diskutert internt hos flertallspartiene, men jeg kan si såpass som at jeg ikke var i første rekke for å droppe det. Så er jeg en stor naturgrastilhenger. Alt som ikke blir kunstrgras er bra slik jeg ser det.

– Vet du hvem Gaute Meling er?

– Nei. Jeg vet ikke hvem Gaute Meling er.

– Han er sporslig leder i ungdomsavdelingen til Vidar og styremedlem der. I hvilken grad har du sportslig kompetanse selv til å ta debatten med ham om hva som er mest utviklende for spillerne av gras og kunstgras?

– Jeg har vært sportslig leder i Bergsøy IL. Der var jeg også trener og spiller. Jeg skal ha kompetanse til å kunne uttale meg på samme nivå som Meling i denne debatten. Men måten han argumenterte på var på et slik lavmål at jeg ikke ville inn på min bakgrunn, sier Myrhol.

Han er klar på at han er en tradisjonalist av natur på området. Det er ingen tvil om at han foretrekker gras.

– Det er sikkert at det er store forskjeller på gras og kunstgras. Jeg skjønner at veldig mange tenker bane per time. Så synes jeg det er trist at sportslig fokus virker å være helt utradert – også i ungdomsfotballen, sier Myrhol – og fortsetter.

– Kanskje noen som spilte fotball burde gjort noe annet – satt på spissen. Så skjønner jeg det er en sosial arena. Inkluderende. Men for meg er det helt feil å ta bort grasbaner. Bygg heller nye kunstgressbaner ikke legg om gressbaner!

Han minner også om hva han sa da debatten om støtte til Viking stadion var oppe da de mørkeblå var nære konkurs høsten 2017.

– Da Viking stadion var oppe til behandling i forhold til leie var jeg klar på at vi helle burde bygget fire nye kunstgrasbaner i bydelene enn å leie der i 10 år, fotballen i Stavanger hadde dratt mer nytte av det.

– Bør ikke være overrasket

Myrhol mener ingen bør være overrasket over hans motstand mot kunstgras.

– At jeg er grastilhenger er ikke noe nytt. Allerede i mitt første intervju med RA, jeg mener det var i 2015, sto jeg fram som tilhenger av naturgras.

Han forbarmer seg også over Bjarne Berntsens menn akkurat nå.

– Det er en skam at Viking nå må til Jæren for å finne en god grasbane å trene på før cupfinalen fordi de omtrent er borte i Stavanger. Det er ingen andre plasser i Norge hvor vekstforholdene er bedre, sier Myrhol.

Noen motstander av fotball er han nemlig ikke. Sannheten er stikk motsatt i følge ham selv.

– Et interessant moment i diskusjonen er at Statens Vegvesen er pålagt å legge kunstgras på Kiellandsmyrå nå. Der har vi også ønske om reetablering av garderobeanlegg. Det punktet har jeg kjempet for. I så måte er dette prioriteringer. Jeg er på ingen måte motstander av fotball.