Friidrett

Ingebrigtsen luktet på verdensrekorden

Jakob Ingebrigtsen hanket inn Diamond League-tittelen på én engelsk mil i avslutningsstevnet i Eugene. Han ble tidenes raskeste europeer på 3.43,73.

Vinnerløpet kom på fjorårets VM-stadion i Eugene i USA. Ingebrigtsen var nøyaktig seks tideler unna Hicham El Guerroujs verdensrekord fra 1999.

– Det var offensivt å gå etter verdensrekorden, men det var sannelig ganske nære, sa NRKs friidrettskommentator Jann Post etter løpet.

Ingebrigtsens tid var mer enn god nok til å slå Steve Crams europeiske rekord (3.46,32) fra 1985.

Ingebrigtsens bestenotering var på 3.46,46 og ble satt under Bislett Games i fjor. Lørdag senket han sin egen Diamond League-rekord på distansen (1609 meter).

Narve Gilje Nordås var også en del av feltet. Han stilte til start med en tre år gammel pers på 3.56,62. Siden har rogalendingen tatt kjempesteg som løper, og lørdag ble han nummer sju på 3.48,24.

Forrige måned overrasket Nordås med VM-bronse på 1500 meter. En konflikt mellom ham og Ingebrigtsen preget mesterskapet i Budapest.

Jakob Ingebrigtsen står nå med to Diamond League-titler. I fjor vant han den store pokalen på 1500 meter, og søndag løper han for mer suksess på 3000 meter.

Tidligere i måneden slo Ingebrigtsen verdensrekorden på 2000 meter. I tillegg har han denne sesongen smadret verdensbestenoteringen på to engelske mil.

(©NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: