Friidrett

TV 2: Ingebrigtsen får ikke landslagsplass som løper – blir koordinator

Henrik Ingebrigtsen (31) gir ikke opp løpskarrieren, men blir ikke en del av neste års friidrettslandslag som utøver, erfarer TV 2.

Ifølge kanalen betyr ikke det at han faller ut av landslagsmiljøet. Norges Friidrettsforbund vil gi ham en godtgjørelse for å være koordinator rundt lillebrødrene Jakob (22) og Filip Ingebrigtsen (29), som begge er med videre som landslagsløpere.

Rollen er ikke veldig forskjellig fra den faren Gjert Ingebrigtsen hadde før bruddet med sønnene i januar, men den inneholder ikke et treneransvar.

Henrik Ingebrigtsen vant EM-gull på 1500 meter i 2012. Rogalendingen har også sølv (5000 m) og bronse (1500 m) fra senere europamesterskap. De siste årene har han slitt mye med skader og ikke greid å være på sitt ypperste nivå.

Friidrettsforbundet presenterer tirsdag landslagene for 2023. Først dagen før ble de enige med Team Ingebrigtsen om en avtale.

Blant de største endringene i opplegget rundt Jakob Ingebrigtsen er at teamet rundt ham i perioder blir utvidet med flere løpere utenifra, skriver TV 2. Forbundet skal ha gått med på å gi flere midler til Ferdinand Kvan Edman (29) og Jakob Boutera (26), og det gjør det mulig for dem å reise med Ingebrigtsen-gutta på ulike treningsleirer.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen