Friidrett

Sprintessene tapte gull i uvær

I et voldsomt uvær glapp gull på 200 meter både for Elisabeth Slettum og Mathias Hove Johansen. Slettum fikk likevel gull senere stafett, mens Zerei Kbrom Mezngi leverte på 10.000 meter i NM.

Både temperatur og vær hadde vært strålende under NM i Steinkjer fram til 200 meter. Da åpnet alle sluser seg foran finalene for herrer og kvinner.

Først ut var Elisabeth Slettum. 35-åringen jaktet sitt tiende NM-gull i duell med Line Kloster. Med tordenvær, lyn, vind og regn ble tiden hennes 23.63. Det holdt kun til sølv bak Kloster på 23.52. Slettum, som har perset på distansen nylig, har fortsatt muligheten til å komme med til VM. Tiden i uværet søndag var likevel ikke god nok.

– Dette var annerledes og litt vått! Men det er alltid gøy å løpe NM-finale, sa Slettum til NRK etter løpet.

Sprinterne måtte kalles tilbake etter tjuvstart. Forklaringen var enkel.

– Det hørtes nesten ut som et skudd da det tordnet, sier Slettum.

Hun erkjenner at det var dumt forholdene var så dårlige.

– Jeg føler meg i bra form. Synd vi ikke fikk gode forhold i finalen, men det kommer flere 200-metere, sier Slettum.

Også Skjalgs Mathias Hove Johansen måtte se seg slått på målstreken. Han var stor favoritt med Jonathan Quarcoo ute med skade. Etter tre sølv på distansen fra før måtte han igjen ta til takke med nest edleste valør. Hove Johansen så ut for å ha kontroll, men ble slått på målstreken av stjerneskuddet Kenny Emi Tijani-Ajayi. Ett hundredel ble forskjellen.

– Jeg var litt sjokkert for å være ærlig. Dette trodde jeg at jeg skulle ta. Nå er jeg ganske skuffet. Det var tøft å vente så lenge på start. Vi har hatt fantastisk vær hele helgen. Dette forventet vi ikke, sa Hove Johansen til NRK.

Det er også verdt å nevne at Hove Johansen sikret seg bronse på 100 meter tidligere i helgen.

Zerei Kbrom Mezngi tok sølv på 5000 meter, mens han dro til med et ventet gull på den dobbelte distansen søndag.

Med harehjelp de første 4000 meterne kom han inn på 28.21 og viste seg fram med tanke på en plass i EM senere i år. Milslukeren fra Skjalg har slitt med korona i vinter, men dersom han skulle finne formen igjen i sommer kan det ble interessant senere i år. Kbrom Mezngi kan fort bevege seg ned på 27.30 på distansen og da kan det bli interessant.

– Deilig! Kjekt! Men det var veldig varmt og vanskelig å springe fort, sa han ti NRK etter løpet.

Elisabeth Slettum og Skjalg fikk også nok et gull på 1000 meter stafett helt på slutten av NM-stevnet.







Mer fra Dagsavisen