Friidrett

Jakob Ingebrigtsen om treningslivet uten faren: – Noen ting varer ikke evig

For første gang snakker Jakob Ingebrigtsen (21) ut om fraværet til pappa Gjert på trening. Han sier det er naturlig at noen trapper ned og andre trapper opp.

OL-mesteren på 1500 meter setter ord på sin nye situasjon i et intervju med NRK. Det gjør han i forkant av sesongåpningen i franske Lievin torsdag kveld.

– Det er skreddersydd opplegg av alle oss i teamet, inkludert Gjert. Det er ikke så mye som har endret seg, men det er klart at han har vært viktig brikke logistikkmessig og sånt, sier Jakob Ingebrigtsen og fortsetter:

– Han vil aldri være helt ute, men noen ting varer ikke evig. Det er naturlig at noen trapper ned og andre trapper opp. Samtidig er vi et stort team, og jeg vil fortsette med det jeg har gjort tidligere. Det har gitt resultater og funket bra.

Sykmeldt

Nylig ble det kjent at Gjert Ingebrigtsen er sykmeldt og ikke lenger skal være tett på løpesønnene sine i treningshverdagen.

– Slik situasjonen er nå, vil ikke Gjert kunne fungere i rollen som trener for oss, sa Henrik Ingebrigtsen i en pressemelding fra Norges Friidrettsforbund.

Eldstemann blant løpebrødrene la til at de kom til å ivareta treningen seg imellom.

Verdensrekord?

Jakob Ingebrigtsen har med seg forloveden Elisabeth Asserson til Frankrike. Der er derimot ikke broren Filip, som står over 3000-meteren torsdag fordi han nylig fikk påvist koronaviruset.

Det kan bli duket for norsk verdensrekord på 1500 meter innendørs i Lievin. Samuel Tefera er rekordholder med tiden 3.31,04, og etiopieren er på startstreken med Jakob Ingebrigtsen.

Sistnevnte satte europeisk og olympiske rekord med 3.28,32 på utendørsbanen i Tokyo i fjor sommer.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen