Friidrett

Sterke prestasjoner fra de lokale på Bislett

Skjalgs Mathias Hove Johansen brøt den magiske grensen på 200 meter, og løp inn på 20,98 sekunder.

Stavanger — Fredagens «Bislett Night of Highligths» endte med flere gode resultater for utøverne fra Stavanger og Sandnes. Først i køen, og definitivt raskest, var Mathias Hove Johansen fra Skjalg. Han løp inn til egen bestenotering på 20,98 sekunder på 200 meter. Det er 0,02 sekunder bedre enn hans forrige rekord, fra 2016. Han vant heatet i herreklassen, mens Elisabeth Slettum fra samme klubb tok andreplassen i kvinnenes heat. Hun kom inn på tiden 23,90.

Lørdag forbedret Hove Johansen sin egen rekord fra fredagen, med tiden 20,86 på Lillehammer.

Spirits OL-håp, Zerei Kbrom Mezngi, har tidligere uttalt at OL er hans store mål for sesongen. Han løp inn til tiden 28.18,72, som er 50 sekunder bak OL-kravet på 27.28,00. Trønderen Sondre Norstrand Moen vant heatet etter å ha løpt inn på 28.11,71. Han står også med norgesrekord på distansen, med tiden 27.24,20. Den ble satt i 2019. Sandnes-gutten Jakob Ingebrigtsen har rekorden på gateløp i samme distanse, på tross av at han er mellomdistanseløper.

Henrik Ingebrigtsen løp 5000 meter, og vant distansen. Han er allerede kvalifisert til OL og løp inn på 13.16,80. Like bak ham kom Narve Gilje Nordås fra Voll. Han løper for OL-billett, og gjorde personlig bestenotering på 13.16,82. Det er kun rundt tre sekunder over OL-kravet på distansen.

– Det var litt som forventet. Jeg fikk veldig mye drahjelp underveis. For oss akkurat nå var dette den optimale måten å springe et løp på. Hadde vi hatt en bedre dag, ville vi tatt de siste sekundene på slutten, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.