Sport

Fra smuler til å få hele kakefatet: – Det har vært meget spesielt

Kun to av Vikings spillere har spilt hvert eneste minutt i de 14 kampene så langt i år. Fredrik Torsteinbø (29) er nesten litt småsjokkert over utviklingen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Eliteseriens mest elegante potet har, sammen med kaptein Viljar Vevatne, spilt samtlige 1260 minutter i år. De to er de eneste konstantene i laget. Ut over det har Veton Berisha startet alle kampene, men blitt byttet ut ved noen anledninger.

– Det har vært meget spesielt i år. Jeg så det ikke helt komme at jeg skulle starte alle kampene som høyre back. Det har gått helt greit, men alle som kjenner meg vet at jeg egentlig ikke vil spille der, erkjenner Torsteinbø overfor RA.

Om har starter der igjen mot Strømsgodset gjenstår å se. Det kan være at Viljar Vevatne dras ut og at han flyttes opp på midtbanen – som han anser som noe bedre selv om det heller ikke er favorittposisjonen.

– Jeg håper alltid på å bli flyttet opp, men spiller der jeg må, sier poteten.

Kontrastene fra i fjor er store. Da spilte han knapt fram til sommeren. Så slo Torsteinbø voldsomt tilbake og ble en meget viktig bidragsyter med sin ro, gode fotballhode og elegante grunnteknikk.

LES OGSÅ: Slik forklarer Berntsen hvordan kontrastene kunne bli så store

Psykisk tøft som stopper

Den andre av «evighetsmaskinene» i år er Viljar Vevatne. Kapteinen er så bankers på laget som en kan bli. Han erkjenner at det var tungt å spille alt i perioden med tre kamper i uken, men nå er det null problem i en periode med kun én.

– Men det er helt klart en større prestasjon av Fredrik å spille samtlige kamper. Det er mye mer fysisk krevende å gjøre det som back. Som stopper handler det mer om tilstedeværelse. Du må være på hele tiden. Det er mer psykisk utmattende, mener Vevatne.

Viktig kamp

Duoen er ikke i tvil om hvor viktig kampen i Drammen lørdag er.

– Livsviktig! Som alle andre kamper i vår situasjon. Vi må begynne å ta trepoengere nå. Det handler om å rette opp i den svake starten, sier Vevatne.

– Hvordan står det til med humøret i gruppen?

– Det er ganske bra. Jeg tror det hadde vært mye mer fare på ferde om vi ikke hang med spillemessig i kampene.
Vevatne innrømmer at mye handler om flyt og selvtillit.

– Det er mye psykologi i dette nå.

Fredrik Torsteinbø kan heller ikke få understreket nok hvor viktig lørdagens kamp er.

Ustabiliteten må bort. Samtidig mener han den er relativt lett å forklare.

– Sondre Bjørshol, Iven Austbø og Runar Hove er borte fra den femmeren bak som startet mest i fjor. Det spiller nok mer inn defensivt enn offensivt når noen av de vanlige er borte. Det ser du også på snittet over innslupne mål, sier Torsteinbø – og fortsetter:

– Vi har fortsatt stor tro på at vi kan klare å snu dette, men det må begynne å skje noe før det virkelig begynner å butte mot. Husk at vi har Glimt borte i siste kamp. Det kan være greit å få jobben gjort før det.

Oppskriften hans for seier er grei;

– Vi må ta krigen mot dem. De spiller fysisk og med pondus. Som regel kommer de i 3-5-2.. Vi må utnytte tre bak. Vi har gode kantspillere så det bør være mulig.

Mer fra Dagsavisen