Fotballtopp stiller spørsmål om Braut Haaland

Den tyske fotballtoppen Christian Seifert mer enn antyder at Borussia Dortmund igjen utmanøvrerte rivalene da Bryne-gutten Erling Braut Haaland ble signert.

Følg RA Sporten på Facebook!

Haaland ble hentet til bundesligaklubben fra Salzburg og har på rekordtid blitt en av verdens heteste målscorere. Sist lørdag var rogalendingen raskt på scoringslisten da Bundesliga ble restartet etter koronapausen.

Christian Seifert, administrerende direktør i den tyske fotballigaen og visepresident i det tyske fotballforbundet, mener nordmannens overgang til tysk fotball er et nytt bevis på Borussia Dortmund-ledelsens evne til å manøvrere blant rivaler og skyte blink på overgangsmarkedet.

LES OGSÅ: Eks-Viking ble svært overrasket etter overgangen til tysk fotball

I et intervju med den spanske storavisen Marca blir Seifert konfrontert med spekulasjonene rundt at den norske måltyven skal være sterkt ønsket i Real Madrid. På spørsmål om Haaland vil bli savnet i Tyskland dersom ferden går til den spanske hovedstaden, svarer Seifert:

– Alle store spillere er et stort tap. Men jeg skal spørre deg: Hvis han er så god, hvorfor er han i Dortmund?

Når Marcas journalist så antyder at svaret har sammenheng med den tyske klubbens evne til å finne de rette talentene og manøvrere raskt på overgangsmarkedet, svarer Seifert:

– Du sa det, ikke jeg. Det er enkelt å beundre en spiller som allerede har oppmerksomheten til en hel fotballverden. Det vanskelige er å signere ham før det skjer. Dortmund gjorde det, og de gjorde igjen en strålende jobb.

Får skryt av motstanderen

Lørdag får Haaland sjansen til å gi «hypen» som omgir ham en ny omdreining. Da er Wolfsburg motstander i Bundesliga. Wolfsburg-trener Oliver Glasner nølte ikke med å løfte fram nordmannen da han møtte pressen torsdag.

– Han er en tøff, robust midtspiss og nøyaktig den typen spiller Dortmund lette etter. Han har beriket spillet deres, sa han.

LES OGSÅ: Juvelen dropper utlandet og blir i Viking

Dortmund-trener Lucien Favre fikk på sin side uvanlig få spørsmål om sin norske stjerne da han holdt sin ukentlige pressekonferanse fredag. Sveitseren kunne i stedet rapportere om at verken den belgiske midtbanemannen Aksel Witsel eller Marco Reus blir skadefri og klar til møtet med Wolfsburg.

Reus har ikke engang startet treninger med lagkameratene.

LES OGSÅ: - Det som skjedde var et enormt stort steg framover for meg

Duo klar

Tilbake er derimot Emre Can og 17-åringen Gio Reyna. Sistnevnte skulle ha spilt fra start mot Schalke sist lørdag, men ble skadd på oppvarmingen.

Haaland og Dortmund har fire poeng opp serieleder Bayern München. Kommende tirsdag møtes lagene til det som blir et uhyre viktig oppgjør i gullstriden.

Den kampen vil Dortmund-ledelsen inntil videre ikke bruke energi på.

– Før vi snakker om kampen vår mot Bayern, må vi snakke om å vinne kampen mot Wolfsburg, sa sportsdirektør Michael Zorc på fredagens pressekonferanse.

Tirsdagens toppkamp blir også et møte mellom Bundesligas heteste målgjørere: Haaland og Robert Lewandowski.

LES OGSÅ: Slik skal Berntsen få Viking i form igjen