Viking

Solbakken forlenget - sjekk signeringsvideoen

I en ellevill signeringsmusikkvideo, som inkluderer blant annet Kari Nessa Nordtun og Morten Abel, annonserte Viking onsdag at landslagsspiller Markus Solbakken har forlenget avtalen med Viking.

Midtbanemannen, som virkelig har fått sitt store gjennombrudd i mørkeblått denne sesongen, forlenget sin avtale ut 2026. Den gamle avtalen han gikk ut 2025 etter overgangen fra Stabæk tidlig i 2022.

Solbakken har vært gjenstand for interesse fra italienske Pisa i sommer og Viking sa nei til flere bud. Nå har han fått forbedret sine betingelser i Stavanger og de mørkeblå har samtidig økt salgsverdien med en lengre avtale.

Klubben presenterte nyheten i en ellevill musikkvideo hvor monsterhiten «We Are The World» fra 1985 hadde fått ny tekst. Blant de involverte i videoen var Morten Abel, ordfører Kari Nessa Nordtun og Solbakken selv. Spilleren er glad i å produsere musikk på si og laget nylig en låt om Sondre Bjørshol med Sondre Auklend på vokal.

Sportssjef Erik Nevland var meget godt fornøyd med forlengelsen.

– Vi har jobbet med dette noen måneder. Vi avventet overgangsvinduet i sommer for å se hva som kunne skje der. Så har det ligget i kortene at vi skulle gjøre dette da han ble. Markus har vært åpen for det og hatt lyst til å fortsette i Viking, sier Nevland til RA.

Han forteller at spilleren gjerne ville gi litt tilbake til klubben. Den nye avtalen fører selvsagt til at Viking kan kreve mer for ham ved et eventuelt salg senere.

– Vi vet at han er ettertraktet, men først og fremst er dette et godt signal om at han trives. Så gir dette oss bedre kort på hånden når vi kommer til den korsveien, sier Nevland.

Han bekrefter også at dette gir Solbakken langt bedre lønn.

– Det sier seg selv at han får bedre betingelser, sier Nevland.

Aftenbladet omtalte forlengelsen først.

Yann-Erik de Lanlay forlenget tidligere onsdag sin avtale med to nye sesonger.Nyeste fra Dagsavisen.no: