Viking

Viking-stjernen tilbake på trening

David Brekalo (24) rekker etter alle solemerker kampen mot Sandefjord søndag. Der er verre med en annen Viking-profil.

Viking-bautaen Brekalo kom hjem fra landslagssamling med Slovenia med skade i en tå forrige uke og måtte stå over lokalderbyet mot FKH. I hans sted gjorde Sondre Langås en fantastisk kamp og scoret også.

Til helgens møte med Sandefjord virker Brekalo å være tilbake i spill igjen. Onsdag gjennomførte han det meste av økten på SR-Bank Arena.

– Det gikk bra med Brekalo i dag og vi skal kjøre en fornuftig inngang mot kamp til helgen. Det fungerte fint på denne økten, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova til RA.

Bjørshol ute

En som ikke rekker kampen mot Sandefjord er Sondre Bjørshol. Den 29-år gamle backen måtte ut mot FKH – etter å ha kommet inn som innbytter. Det gjorde at Viking måtte avslutte kampen med ti spillere.

– Han har en muskulær skade i hamstringen som han opprinnelig fikk mot VIF. Han rekker ikke kampen mot Sandefjord, slår Øen Grova fast.

Noen tidsperspektiv kan ikke Øen Grova gi. Det tar den tiden det tar. Han forteller at det også blir foretatt ytterligere undersøkelser.

– Flere detaljer ønsker vi ikke å gi.

Den andre naturlige høyrebacken i stallen til Viking hangler også. Herman Haugen var ikke med mot FKH og ble erstattet av Yann-Erik de Lanlay.

– Han har noen lyskeproblemer og trente ikke vanlig onsdag, men vi vil ikke utelukke at han kan bli klar til kamp søndag, sier Øen Grova.

Kristoffer Løkberg er også ute mot Sandefjord med en leggskade, men er ventet å være med for fullt igjen neste uke.

Alt i egne hender

Viking leder Eliteserien med to poeng før helgens serierunde. Det er ni kamper igjen å spille av sesongen. De mørkeblå overtok serieledelsen i helgen etter at Bodø/Glimt avga poeng på Lerkendal mot RBK, mens Viking slo Haugesund med 2–0 på bortebane.

Dermed har Viking nå alt i egne hender med tanke på å sikre klubbens første seriegull siden 1991.

Motstander Sandefjord ligger ett poeng over kvalifiseringsplassen på tabellen og er i desperat poengnød. Laget har tatt fem av 15 mulige poeng på de fem siste oppgjørene.

Viking står med elleve seirer og en uavgjort på sine siste tolv kamper i Eliteserien.


Nyeste fra Dagsavisen.no: