Viking

Tripic: – Har vunnet noe uansett i år

Kaptein Zlatko Tripic var rørt etter at Haugesund ble banket med solide 2-0 og tabelltoppen inntatt lørdag kveld.

Haugesund — De mørkeblå gikk rett i strupen på FKH og det ble raskt synlig at dette var et oppgjør mellom en gullkandidat og en dumpekandidat.

Viking misbrukte et par gode muligheter – blant annet da Harald Nilsen Tangen skjøt i stangen etter et innlegg fra Shayne Pattynama.

1–0 kom like før pause da Tripic serverte et innoverskrudd frispark perfekt på hodet til Sondre Langås. Vikaren til David Brekalo, som måtte kaste inn håndkleet med skade før kampen, steg til værs og styrte ballen i krysset.

– Helt vilt! Jeg får frysninger, sa han til TV2 – og la til at dette var hans aller første scoring i det to øverste divisjonene.

Etter pause prøvde FKH å løfte spillet, men da snudde Viking nok en gang kampbildet med et trippelskifte etter timen. Inn kom Samuel Adegbenro, Sondre Bjørshol og Patrick Yazbek. Det skapte vei i vellingen.

Adegbenro utfordret i kjent stil på direkten og fant Tripic. Kapteinen prikket inn 2–0 fra 16 meter på iskaldt vis – og scoret for første gang på bortebane i år da det var som viktigst.

– Fantastisk! Dette er en fin måte å starte den siste tredjedelen av sesongen på. Det var en vanskelig og tøff kamp slik det alltid er mot FKH. De hadde også endret litt på formasjonen, sa Tripic til rettighetshaver TV2.

Han mener Viking gjorde en grei og solid kamp.

– Men det var også mye som kunne vært bedre, sier han.

Enorm støtte

Det som neppe kunne vært bedre var støtten Viking fikk. Flere tusen hadde tatt turen over fjorden og det kokte både før og etter kampen. Kapteinen passet på å hylle den tolvte mann. For på lørdag spilte de utvilsomt en avgjørende rolle.

– Måten fansen har mobilisert på i år er ekstremt! Det de gjorde her i dag er historisk. De er ambassadører som virkelig er krydder både for Viking og norsk fotball, sa en rørt Tripic.

At Viking overtok tabelltoppen lot han ligge. Tabell er fortsatt tabu som tema.

– Det er lenge igjen av sesongen, men det var viktig å få en seier etter prestasjonen sist. Vi ønsket ikke en frihelg etter VIF-kampen, men slik er det.

Tripic hyllet også Sondre Langås og minnet om at ligaens beste stopper manglet. Han peker på stallen til Viking som svært viktig i slike settinger. Vingen roser jobben som er blitt gjort av Erik Nevland og Eirik Bjørnø. Både med å bygge en slik tropp, men også med å ta av press.

– Bredden har vært avgjørende for oss så langt. Viking har aldri hatt en slik bredde, slo han fast – og fortsette:

– Vi har vunnet noe uansett i år.

– En mann for landslaget

Trener Morten Jensen var også strålende fornøyd. Ikke minst med Sondre Langås som erstattet Brekalo på kort varsel.

– Fenomenalt! Han steppet inn i tolvte time og leverte til terningkast seks. Duellspillet er meget bra og han vartet også opp med en scoring, sa han til TV2.

Jensen mener også at løsningen for landslaget om ikke så lenge kan finnes i Stavanger.

– Det er godt arbeid at vi har fått inn såpass mange spillere. Langås er den raskeste stopperen i Eliteserien. Vi har klokket ham inn til topphastighet på 36 kilometer i timen. Forhåpentlig er det en mann for landslaget etter hvert, sa Jensen.

Med seieren inntok Viking tabelltoppen. I alle fall til etter at Bodø/Glimt har møtt RBK søndag på Lerkendal.

---

FAKTA

Fotball, Eliteserien

Haugesund – Viking 0–2 (0–1)

Haugesund stadion, 8210 tilskuere.

Mål: 0–1 Sondre Langås (41), 0–2 Zlatko Tripic (65).

Dommer: Espen Eskås.

Gult kort: Claus Niyukuri, Haugesund, Markus Solbakken, Viking.

Haugesund (4-2-3-1): Egil Selvik – Claus Niyukuri (Vegard Solheim fra 71.), Anders Bærtelsen, Ulrik Fredriksen, Oscar Krusnell (Sander Innvær fra 82.) – Magnus Christensen, Daan Huisman (Alexander Søderlund fra 62.) – Martin Samuelsen (Michee Ngalina fra 45.), Kevin Krygård, Julius Eskesen – Sory Diarra.

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Yann-Erik de Lanlay (Sondre Bjørshol fra 62.), Djibril Diop, Sondre Langås, Shayne Pattynama – Joe Bell (Patrick Yazbek fra 61.), Markus Solbakken, Harald Nilsen Tangen (Sondre Auklend fra 82.) – Sander Svendsen (Samuel Adegbenro fra 62.), Lars-Jørgen Salvesen (Nicholas D’Agostino fra 71.), Zlatko Tripic.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: