Viking

Berisha: – Ikke det beste forholdet til Vikinghordene

Viking ble slått 3-4 av Molde, og Veton Berisha gikk seirende ut av SR-Bank Arena. Da sendte han også noen stikk til Viking-supporterne.

Veton Berisha og Molde fikk med seg tre poeng hjem fra SR-Bank Arena. 29-åringen gikk målløs av banen nok en gang. Den tidligere Viking-spissen, som faktisk ble toppscorer for de mørkeblå i 2022 selv om han ble solgt rundt sommertider, har ennå til gode å score for sin nye klubb.

Det var likevel langt fra en bekymring for Molde-spissen etter 3–4 på SR-Bank Arena.

– Det var fint så lenge vi vant, sier Berisha.

Bannere før kampen på Felt O med «Elske Valon – hate slangen» var noe av det første som møtte Berisha. Broren Valon Berisha har holdt seg i utlandet, mens Veton selv kom tilbake til laget han uttaler er en bedre klubb enn Viking.

Det ble også slengt monopolpenger etter 29-åringen da han entret banen.

– Jeg hadde tenkt å plukke dem opp, men de var tatt vekk etter kampen, sier Berisha.

Veton Berisha: – Hadde ikke det beste forholdet til Vikinghordene

At det kom reaksjoner fra Vikings supportere er ikke noe som overrasket Molde-spissen.

– Jeg hadde ikke det beste forholdet til Vikinghordene da jeg var her heller, sier han.

Berisha mener at det han har levert for klubben bør verdsettes og forstås.

Felt O Veton Berisha TIFO

Pipingen på tribunen da han fikk ballen var likevel noe han ikke fikk med seg.

– Sånne ting får jeg ikke med meg.

Stilen til Berisha er original. 29-åringen ble stående for å høre lyden av SR-Bank Arena etter Vikings tap, og var ikke vanskelig på å fyre opp.

Han kommer også med en klar melding til supporterne.

– Hvis de skal fyre opp hele kampen må de vinne, sier Berisha.

Selv om det var mye skriking fra tribunen, i tillegg til bannere og monopolpenger, ble det også mange klemmer på SR-Bank Arena. Frivillige, ansatte i Viking og tidligere lagkamerater er relasjoner som ikke er knyttet til klubbvalget.

– Jeg har følelser for alle i klubben, slår Berisha fast.

Målløs, men det er ikke Vikings Sondre Bjørshol

Foreløpig har det ikke blitt mål i Molde-drakten, men i søndagens oppgjør var det en relativt fersk måltyv som sto fram.

Vikings back Sondre Bjørshol scoret da de mørkeblå utlignet til 2–2 etter pausen. Tre minutter senere serverte han Zlatko Tripic et nærmest ferdigscoret mål.

Det var Bjørshols tredje seriemål for sesongen, og femte totalt med cupen. Dermed er det kun kaptein Tripic som har flere nettkjenninger denne sesongen med sine fire.

På seniornivå har 29-årige Bjørshol kun tre seriemål fram til denne sesongen.

– Kanskje jeg har spart opp alle brente sjanser til nå? Jeg vet ikke hva som gjør det egentlig. Når vi spiller offensivt er jeg mer framskutt og ligger mer som en kant enn back. Det spiller kanskje inn, sier Bjørshol – som likevel var usedvanlig skuffet etter kampen.

På stillingen 3–3 fikk han nemlig rødt kort med kun ti minutter igjen av kampen. Han er tydelig på at han ville byttet bort målet og den målgivende for tre poeng uten rødt kort.

Tryggere med VAR?

Stavanger-gutten sparket tidligere Viking-spiller Kristoffer Haugen i ansiktet, og fikk først gult kort. Etter sjekk på VAR ble det omgjort til rødt, og dermed spilte Viking med én spiller mindre da Molde avgjorde kampen til 3–4 i det 90. spilleminuttet.

– Du hadde ingen protest på det røde kortet?

– Nei, men det hjelper ikke når avgjørelsen er tatt. Jeg kjenner jeg er borti ham, og ser han blør på haken etterpå. Jeg har ikke sett det på ny, så jeg vet ikke, sier Bjørshol.

– Føles det tryggere når det røde kortet kommer etter en VAR-avgjørelse?

– Nei, for jeg er ikke sikker. I sakte film ser det meste stygt ut, sier han.

Kampen ble uansett en berg-og-dalbane for Viking-spilleren som etter den solide prestasjonen ble kåret til kampens beste Viking-spiller.

– De scoret først, men jeg synes vi var det beste laget. Vi hadde muligheter, men ble slitne og mistet initiativet etter 3-2-målet, sier Bjørshol.

Det vanket også lovord fra Viking-trener Morten Jensen til høyrebacken, til tross for det røde kortet.

– Han er bunnsolid, og blant de beste høyrebackene i Eliteserien, sier Jensen.

Molde drar hjem med charterfly for å gjøre seg klar til onsdagens cupkamp, mens Viking blir i Stavanger og forbereder seg til onsdagens bortekamp mot Fredrikstad.

---

KAMPFAKTA

Eliteserien, fotball.

Viking – Molde 3–4 (1–2)

SR-Bank Arena, 9649 tilskuere.

Mål: 0–1 Emil Breivik (2), 1–1 Gianni Stensness (6), 1–2 Ola Brynhildsen (28), 2–2 Sondre Bjørshol (47), 3–2 Zlatko Tripic (50), 3–3 Magnus Grødem (75), 3–4 Brynhildsen (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Gianni Stensness, David Brekalo, Yann-Erik de Lanlay, Viking, Ola Brynhildsen, Molde.

Rødt kort: Sondre Bjørshol (80), Viking.

Lagene:

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Sondre Bjørshol, Gianni Stensness, David Brekalo, Shayne Pattynama (Viljar Vevatne fra 90.) – Yann-Erik de Lanlay, Markus Solbakken, Harald Nilsen Tangen (Birkir Bjarnason fra 75.) – Sander Svendsen (Nicholas D’Agostino fra 76.), Lars-Jørgen Salvesen (Herman Haugen fra 84.), Zlatko Tripic (Djibril Diop fra 84.).

Molde (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Sheriff Sinyan, Martin Bjørnbak, Birk Risa – Martin Linnes, Kristoffer Haugen – Kristian Eriksen (Magnus Wolff Eikrem fra 66.), Sivert Mannsverk, Emil Breivik – Veton Berisha (Magnus Grødem fra 66.), Ola Brynhildsen (Niklas Ødegård fra 90.).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: