Viking

Tilbake fra skade og rett inn på laget

Mandag var Djibril Diop (24) tilbake på sin første vanlige fotballtrening siden han skallet voldsomt med David Brekalo på trening 3. mai. Tiden på sidelinjen har ikke vært lett for ham.

Stavanger — Den senegalesiske landslagsmannen hadde sett stadig bedre ut og var neppe veldig langt unna laget. Spesielt ikke med en Gianni Stensness som har gjort en del rare ting. Målet om en plass på serielaget ble likevel lagt raskt på is i noen uker etter den voldsomme smellen med Brekalo.

– Det har vært tungt, men går bedre nå. Dette er faktisk første gang jeg har hjernerystelse i karrieren. I min posisjon er det selvsagt en risiko. Jeg er heldig som har unngått det før nå, sier Diop til RA.

Litt frykt i forkant

– Er du redd for at det vil sitte i litt frykt etter smellen?

– Selvsagt er du litt reddere når noe slikt akkurat har skjedd, men det tror jeg er mest i forkant. Når du starter med å spille forsvinner det, sier stopperen.

Viking har nå hatt noen dager ferie etter seieren mot Odd 16. mai. Nå kommer det en ny viktig kampuke. På programmet står først Forus & Gausel i naboduell i 1. runde av NM. Så smeller det for alvor i seriekamp mellom de to topplagene på tabellen når Viking drar til Bodø mandag 29. mai.

Ut ifra treningen mandag sparer Viking en del av de som har spilt fast fra start i cupen. Spesielt midtbanen kan bli nykomponert, men også i de andre leddene blir det fort rotasjon.

Maner til respekt

Det åpner for Diop. Han ser fram til cupduellen, men behandler motstanderen med respekt selv om FGI spiller i 4. divisjon – femte nivå i norsk fotball.

– Det er alltid farlig med slike motstandere. Dette er deres cupfinale. De har absolutt ingenting å tape. Her må vi være konsentrerte og profesjonelle. Spille vårt spill. Gjør vi det vil vi ta dem på tempoet. Det dummeste vi kan gjøre er å tro at det blir enkelt, slår Diop fast.

Oppgjøret på Knudamyrå går onsdag klokken 18.00. Det er ventet over 1000 tilskuere og folkefest. Hjemmelaget har tatt seg til 1. runde på imponerende vis ved å slå ut Hinna med 4–3 og Madla fra divisjonen over med 1–0 i kvalifiseringsrundene.


Nyeste fra Dagsavisen.no: