Viking

Viking tapte 4-1 mot OBOS-motstander: – Ikke fornøyde

Et Viking uten en del sentrale spillere fikk kjørt seg skikkelig mot Kristiansund fredag og tapte 4-1.

Viking presset de første minuttene og tok en tidlig ledelse etter åtte minutter.

Etter en fin overgang fant Zlatko Tripic Lars-Jørgen Salvesen. Han slo flatt inn foran mål til Simen Kvia-Egeskog som kunne plassere inn ledermålet.

– Vi fikk en OK start. Simen scoret et fint mål. Så utviklet det seg raskt til en treningskamp hvor vi møtte et heltent og voksent hjemmelag. Vi tapte for altfor mange dueller, erkjenner trener Bjarte Lunde Aarsheim overfor RA.

Hang ikke med

Så eksploderte kampen. Og det var stort sett hjemmelaget som viste tenner.

Ledelsen til Viking holdt ikke mange sekundene. Kristiansund gikk rett i angrep og rullet opp Vikings forsvar. Ballen ble spilt fra Sander Kartum over til Snorre Strand Nilsen som kunne banke ballen tilbake i lengste hjørnet – ettersom Shayne Pattynama ikke kom rask nok opp i press. Arild Østbø kunne også kanskje tatt den, men kom ikke raskt nok ned.

To minutter etterpå var Viking igjen nære å ta ledelsen da Herman Haugen bredsidet en corner fra Zlatko Tripic i stangen.

I det som var et fyrverkeri av en innledning gikk så Kristiansund nærmest rett opp og satte 2–1 etter 12 minutter. Det skjedde etter en nydelig overgang hvor Brynjolfur Willumsson fant Heine Bruseth alene med Arild Østbø. Han gjorde ingen feil.

Etter 16 minutter var Lars-Jørgen Salvesen nære på å fikse 2–2 da han møtte et lavt innlegg og skjøt i lengste. Keeper McDermott var helt nede ved stangen og tok skuddet.

Etter 20 minutter var bortelaget nære mål igjen da Benjamin Stokke skjøt i stangen.

Kampen roet seg så litt og Viking hadde mer ball – uten å produsere veldig mye.

Etter 32 minutter fikk Kristiansund en ny stor sjanse og Benjamin Stokke burde scoret fra kloss hold.

Begge lag hadde noen gode overganger det siste ti minuttene, men en bølgende og underholdende førsteomgang endte 2–1.

Skade på Kvia-Egeskog

Starten av andre omgang var ikke like heseblesende som den første. Viking skiftet også ut to mann i forsvaret. De gjorde også en endring på midten. Det stabiliserte litt og Viking førte også spillemessig.

– Begge backene fikk lårhøner og måtte ut, forteller Bjarte Lunde Aarsheim.

Etter 55 minutter måtte de gjøre nok et skifte da Simen Kvia-Egeskog ble skadet etter en duell.

– En kraftig overtråkk. Vi må undersøke nærmere før jeg kan slå noe fast, sier treneren.

Midtveis i andre omgang hadde Viking veldig mye ball, men slet med å skape sjanser. Kristiansund var faktisk vel så farlige på sine overganger.

Etter 78 minutter fikk Kristoffer Løkberg en enorm sjanse etter en nydelig pasning fra Tripic. Dessverre gikk skuddet like utenfor.

Kristiansund var nære 3–1 på en corner like etter, men Arild Østbø forhindret det med en kjemperedning.

Hjemmelaget punkterte så kampen etter 82 minutter da Mikkel Rakneberg fikk gå helt umarkert opp og styre inn ballen i lengste med hodet.

Etter det ga Viking litt mer opp og Kristiansund fikk også satt inn 4–1 på overtid – etter et nydelig angrep hvor de spilte Viking helt ut.

Alt i alt var det helt greit at hjemmelaget vant. De var farligere enn Viking og produserte flere sjanser – selv om 4–1 kanskje var i meste laget.

– Alle mulighetene på overganger hang ofte sammen med dueller, sier Lunde Aarsheim.

Viking manglet Patrik Gunnarsson, Edvin Austbø, Magnus Rugland Ree, Markus Solbakken og David Brekalo fredag på grunn av landslagsoppdrag. I tillegg var Nicholas D’Agostino, Patrik Yazbek, Yann-Erik de Lanlay, Niklas Sandberg og Sondre Bjørshol igjen i Stavanger på grunn av skader. Derfor la heller ikke trenerne så mye i tapet.

– Det skal mye til at så mange er borte samtidig i serien, men vi er selvsagt ikke fornøyd med prestasjonen, sier Lunde Aarsheim – som i det minste kunne glede seg over at 2007-modellen Felix Taraldset fikk sin debut på slutten og så frisk ut.

---

Fotball, treningskamp

Kristiansund – Viking 4–1 (2–1)

Kristiansund stadion

Mål: 0–1 Simen Kvia-Egeskog (8), 1–1 Snorre Strand Nilsen (9), 2–1 Heine Bruseth (12), 3–1 Mikkel Rakneberg (82), Snorre Strand Nilsen (90).

Kristiansund (5-3-2): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Dan Peter Ulvestad (Marius Olsen i 7 min.) Sebastian Jarl, Max Williamsen (Andreas Hopmark i 41 min.), Mikkel Rakneberg – Sander Kartum, Mikkel Ceide (David Agboh i 2 min.), Heine Bruseth (Marius Weidel i 45 min.)- Benjamin Stokke, Brynjolfur Willumsson (Torgill Gjertsen i 46 min.).

Viking (4-3-3): Arild Østbø – Herman Haugen (Gianni Stensness i 45 min.), Viljar Vevatne, Djibril Diop, Shayne Pattynama (Jost Urbancic i 45 min.) – Harald Nilsen Tangen (Kristoffer Løkberg i 45 min.), Lars Erik Sødal (Felix Taraldset i 12 min.), Simen Kvia-Egeskog (Sondre Auklend i 35 min.), Sander Svendsen, Lars-Jørgen Salvesen.

Dommer: Eirik H. Furu, Clausenengen

Gule kort: Djibril Diop, Viking. Mikkel Rakneberg, Kristiansund.