Viking

Kollapset på slutten: – Bittert

Viking ledet med to mål to ganger mot Bodø/Glimt. Etter en ellevill sluttspurt og et nytt drama, ble det likevel tap og cupexit for de mørkeblå.

I en kompakt 5-3-2-formasjon parkerte Viking bussen og satset på kontringer fra start på Aspmyra. Det lyktes laget meget godt med i første omgang – i alle fall i målprotokollen.

Selv om Glimt dominerte banespillet voldsomt, og misbrukte mange gode sjanser, gikk Viking til pause med 2-0-ledelse etter mål av Zlatko Tripic og Lars-Jørgen Salvesen. Viking var supereffektive.

Kaptein Zlatko Tripic, som satte inn 1-0, advarte i pausen mot å bli baktunge. Det traff han godt med.

– Det var plutselig mye rom på scoringen og de sto høyt. Jeg så aldri hvor ballen gikk inn siden jeg fikk en fot i ansiktet. Vi var vanvittig effektive, men må bli bedre med ball. Vi må ikke være så lave heller. Det blir tungt i andre omgang om vi ikke fikser på det, sa Tripic til NRK.

Snudde kampen

Etter hvilen kjørte hjemmelaget på med alt de hadde og fikk ganske raskt redusert. Da Lars-Jørgen Salvesen satte inn 3–1 til Viking etter 59 minutter så det likevel svært lyst ut.

Så viste Glimt hvorfor de er et fenomen i norsk fotball. Innbytter Nino Zugelj ga landsmann og innbytter Jost Urbancic et lite mareritt ute på kanten og de gulkledde kostet på med folk framover.

Tre raske mål mellom det 71. spilleminuttet og det 81. spilleminuttet ødela Vikings drøm både om spill i Europa og NM-tittel. 5-3-scoringen kom mest som en konsekvens av trøtte bein og at Viking sprakk opp.

– Det er skuffende å være Viking-trener i dag. Vi var lenge OK i forsvar. Så gjorde vi noen bytter og fikk tre mål mot på 10 minutter. Bittert, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til NRK.

Han minner om at det samme skjedde med Viking i fjor.

– Vi ledet med to mål da også og rotet bort seieren. Det ble gjort for mange store feil. Kanskje skulle vi tatt bedre grep fra benken også. Vi var klar over at vi måtte gjøre en bedre kamp etter pause enn i første omgang, men det gikk ikke. Det var ikke en god nok prestasjon i dag, sa Lunde Aarsheim.

Kollega Kjetil Knutsen i Bodø/Glimt var selvsagt tilsvarende høyt oppe. Han pekte på at laget klarte å få baller inn bak Viking i stedet for å spille foran dem utover i andre omgang. Bevegelsen inn bak ble også bedre.

– Vi har en lojalitet og et samhold som er fantastisk. At vi klarte dette er vanvittig deilig, sa han til NRK.

Salvesen roser Glimt

Viking-nykommer Lars-Jørgen Salvesen gjorde på sin side en meget bra kamp. Selv om han ikke fikk mye å jobbe med var han involvert i tre mål. Han scoret, spilte fram og presset fram corneren som ga det andre målet.

– Utrolig tungt! De scoret fem ganger etter pause. Da er det vanskelig å gå videre, sa han til NRK.

Salvesen roser samtidig klubben han forlot for noen uker siden. De er gode. Enormt gode. Det er også derfor de evner å gjøre slike prestasjoner.

– Kudos til dem. Når de scorer så mye blir det vanskelig.

Salvesen erkjenner at det ble for svak defensivt utover i kampen.

– Det er alltid ting å plukke på alle mål. Men når et lag har så mye ball og sjanser vil noe alltid dette deres vei. Det skjedde fem ganger, slår han fast.

Viking-nykommeren gledet seg over nok en scoring, men peker på at det betyr lite i den store sammenhengen. Nå må laget i stedet reise hjem å finne ut hvordan de skal unngå så mange baklengs framover.

– Slipper vi inn fem blir det ikke mange poeng i serien, peker han på.

---

Fotball, NM kvartfinale

Bodø/Glimt-Viking 5–3 (0–2)

Aspmyra

Mål: 0–1 Zlatko Tripic (35), 0–2 Gianni Stensness (47), 1–2 Runar Espejord (52), 1–3 Lars-Jørgen Salvesen (59), 2–3 Nino Zugelj (71), 3–3 Nino Zugelj (75), 4–3 Runar Espejord (81), 5–3 Amahl Pellegrino (90).

Bodø/Glimt (4-3-3): Julian Faye Lund – Brice Wembangomo, Brede Moe, Marius Lode (Isak Amundsen i 1 min.), Fredrik Bjørkan – Albert Grønbæk, Patrick Berg, Hugo Vetlesen – Amahl Pellegrino, Runar Espejord (Lasse Nordås i 1 min.), Joel Mvuka (Nino Zugelj i 24 min.).

Viking (5-3-2): Patrik Gunnarsson – Herman Haugen, Djibril Diop, David Brekalo, Gianni Stensness, Shayne Pattynama (Jost Urbancic i 29 min.) – Patrick Yazbek (Kristoffer Løkberg i 16 min), Markus Solbakken (Kevin Kabran i 4 min.), Harald Nilsen Tangen – Zlatko Tripic, Lars-Jørgen Salvesen (Nicholas D’Agostino i 16 min.).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding

Gule kort: Joel Mvuka, Marius Lode, Bodø/Glimt.