Viking

Dette sier treneren om Yazbek

Patrick Yazbek (20) er nå bekreftet klar for Viking på en avtale ut 2026. Dermed har klubben sikret seg tre spillere med ekstrem løpskapasitet og forflytningsevne i vinter.

Algarve — Viking bekreftet torsdag ettermiddag selv at handelen nå er i orden og at Patrick Yazbek er mørkeblå. Sportssjef Erik Nevland avslører at han egentlig har vært det en god stund allerede. Dette har bare handlet om når.

– Vi har ønsket oss spilleren lenge og prøvde alt i sommer. Da var klubben hans helt steil i forhold til å slippe ham. Så gikk kontrakten ut i sommer og Viking var enige med ham om betingelser for en Bosman-overgang. Da klarte vi å presse gjennom et kjøp nå, sier Nevland til RA.

Han beskriver summen som fornuftig. Viking sprenger på ingen måte banken her og har godt med penger igjen om de vil handle mer. Avtalen er nå at han skal spille et par kamper til for Sydney og slutter seg til Viking 20. februar. Medisinsk test er også gjennomført før kontrakt ble underskrevet.

– Vi har fulgt det australske markedet over tid. Dette er en av spillerne som har utmerket seg og som vi mener passer fryktelig godt inn i Mortens og Bjartes spillestil. Han har et enormt potensial og et godt hode, sier Nevland.

Spilleren har åtte U23-landskamper for Australia og står med elleve kamper og to målgivende i A-League denne sesongen.

Ekstremkvaliteter

Viking får nå inn nok en spiller med ekstremkvaliteter når det kommer til press og forflytning. Venstreback Jost Urbancic beskrives som et «O2-monster» av trener Bjarte Lunde Aarsheim, men også Yazbek får malt et bilde av seg som en spiller med uvanlig høy frekvens.

Bjarte Lunde Aarsheim

Legger du på spissen Nicholas D’Agostino betyr det tre mann med ekstreme kvaliteter i kapasiteten inn i troppen. Det er selvsagt ikke tilfeldig.

Bjarte Lunde Aarsheim erkjenner at de vil være mye bedre rustet til å gjennomføre det presspillet klubben ønsker.

– Vi kan selvsagt ikke stå høyt hele tiden, men det hjelper å ha flere slike spillere, sier Lunde Aarsheim.

Mye mer konkurranse

Konkurransen det skaper er heller ikke å forakte. Viking har en ganske stor stall, men i noen av rollene er ikke duellen om en plass på laget like skarp.

Det er også naturlig at flere av de yngre spillerne nå leies ut.

Med Patrick Yazbek inn betyr det også en seriøs konkurrent både for indreløperne og Markus Solbakken.

– Det blir mye konkurranse om plassene med Yazbek også inn her. Også han en kraftpakke på O2-opptak. Han kan bekle begge de to rollene på midtbanen. I utgangspunktet ser vi ham for oss som indreløper, men han har også vist seg som et veldig godt alternativ som sekser, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim.
Nyeste fra Dagsavisen.no: