Viking

Bud på Viking-spiss – nære enighet om Yazbek

Vikings Daniel Karlsbakk (19) kan ende i Nederland før det internasjonale overgangsvinduet stenger natt til onsdag. Spilleren selv er åpen for en overgang, men blir ikke skuffet om det ikke skjer nå.

Stavanger — Nettavisen meldte mandag morgen at Heerenveen har lagt inn et bud som er i overkant av 15 millioner kroner for den storvokste spissen med fortid i Bryne. Han har en avtale som løper ut neste sesong med de mørkeblå. Viking skal ha avslått det innledende budet, men samtidig kommet med et motkrav til den nederlandske klubben.

– Jeg kan bekrefte at vi har avslått et bud. Mye mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier sportssjef Erik Nevland til RA.

Han sier følgende om utsiktene for å selge Karlsbakk nå – på mer generell basis.

– Det er en spiller vi har stor tro på. Det viste vi i fjor da han fikk mye spilletid. Det er vårt utgangspunkt.

Erik Nevland

– Men han spilte ikke fast. Hva er det utenlandske klubber ser som ikke dere nødvendigvis gjør?

– Et godt spørsmål, men det er klart at han har et veldig stort potensial.

Lunde Aarsheim ikke stresset

Trener Bjarte Lunde Aarsheim peker på at Karlsbakk er en spiller de har stor tro på med sin voldsomme fysikk.

– Vi vurderer ham både på kant og som spiss. Han har farten som sin styrke og er kanskje aller best med mye bakrom. Samtidig er han også en farlig mann med høye brudd i banen, sier Lunde Aarsheim.

Jeg vil være der jeg får spille mest og kan bli best.

—  Daniel Karlsbakk

Han nekter for å ha vondt i magen et døgn før overgangsvinduet stenger.

– Nei. Jeg er rolig. Forsvinner noen så er jeg ganske trygg på at vi også får sabla godt betalt. Da har vi også god tid på oss til å handle erstattere før det norske vinduet stenger, sier treneren.

Det er for øvrig ikke første gang at det er interesse for spissen fra Nederland. I fjor prøvde Erik Nevlands gamle klubb Groningen å kjøpe Viking-spissen.

Da den høyreiste og raske spissen kom til Viking før forrige sesong var hans kontrakt med jærklubben utløpt.

Etter det RA kjenner til skal budet som kom være i nærheten av klubbens overgangsrekord og nærmere 20 millioner kroner enn 15. Motkravet skal ligge nærmere 30 millioner og Viking ønsker også en bedre avtale på et eventuelt videresalg fra Nederland.

Har ikke hastverk

Karlsbakk selv trente med Viking mandag formiddag. Da RA pratet med ham etter økten sa hovedpersonen følgende om mulighetene for et eventyr i utlandet nå:

– Jeg er ferdig med skolen og står fritt til å gjøre hva jeg vil. Så tenker jeg at det er kjekt med en så konkret interesse fra en såpass stor klubb som Heerenveen. Nederland minner jo også litt om Jæren. Det er ganske flatt, sier Karlsbakk.

Han er smigret over å høre summene som figurerer og er kjent med at klubben har vært interesserte lenge. Det foreligger åpenbart en plan for ham. Samtidig er han også glassklar på at han trives i Viking. Dersom han skal vekk i dette vinduet må det være fordi alle parter er komfortable med hva de får.

– Jeg har ikke hastverk. Om jeg blir værende i Viking kan kanskje også klubben få enda mer penger for meg. Samtidig tenker jeg litt slik at spilletid er mitt mest sentrale ønske for fortsettelsen. Jeg vil være der jeg får spille mest og kan bli best, sier Karlsbakk.

Han bekymrer seg ikke over at Viking spilte mye 3-5-2 i fjor og at de kanskje presset noe høyere enn han er komfortabel med. Karlsbakk er klart best når det er mye bakrom å løpe i.

– Nei. Jeg ser stor utvikling her nå. Trenerne har virkelig kommet til denne sesongen med en god plan. 4-3-3 passer meg bra og her kan jeg også brukes i to roller. Jeg har stor tro på at dette skal bli bra igjen.

Omtrent enighet om Yazbek

Nevland bekrefter for øvrig at det går mot enighet om et kjøp av Patrick Yazbek.

– Vi tror nå dette vil gå i orden i løpet av noen dager, sier Nevland.

Viking har forhandlet med Sydney FC over en lengre periode om den australske U23-landslagsmannen. Han kan brukes både sentralt på midtbanen og som indreløper.

Nevland uttalte til RA forrige uke at de langt på vei ville være komfortable med troppen dersom de fikk inn Yazbek også på toppen av Nicholas D’Agostino og Jost Urbancic. Samtidig kunne det være mulig de kikket litt etter en høyreving også.

Så endrer selvsagt eventuelle salg bildene.

Det hadde ikke kommet bud på noen andre i Viking da RA snakket med Nevland mandag formiddag. Overgangsvinduet internasjonalt stenger ved midnatt tirsdag.


Nyeste fra Dagsavisen.no: