Viking

Viking med to prøvespillere på besøk

Etter nesten to uker i spansk varme tvang frossen bane Viking innendørs mandag. Der var to prøvespillere med. De ene kan fort åpne noen nye dører, mens den andre er usikker på om en overgang nå vil være rett.

Vidars midtbanespiller Jakob Segadal Hansen (17) skal vise seg fram den neste uken og var på plass i Vikinghallen mandag formiddag. Sportssjef Erik Nevland er klar i talen om Hansen;

– Vi har fulgt Jakob lenge og sett mye på ham. Dette er en veldig spennende midtbanespiller. Nå har vi invitert ham med for å trene med oss og bli bedre kjent. Så ønsker vi selvsagt å se hvordan han står nå i forhold til A-laget vårt. Etterpå får vi ta en vurdering å se. Det er også viktig å huske at han er under kontrakt med Vidar, sier Nevland til RA.

Jakob Segadal Hansen

Segadal Hansen er sønn til tidligere Viking-stopper Frode Hansen – som selvsagt hadde sneket seg inn i Vikinghallen for å kikke på avkommet mandag.

Vil ha mer erfaring

Unggutten selv er kjent for å være moden i spillestilen. Det er han også i forhold til egen utvikling. Han er nemlig slett ikke sikker på at en overgang nå til Viking nødvendigvis er det rette.

– Jeg tenker først og fremst å få enda mer erfaring med voksenfotball før jeg skal ta neste steg, sier Segadal Hansen.

– Hva om Viking henter deg nå og låner deg ut til en klubb i 2. divisjon første året?

– En slik løsning kunne absolutt vært noe å se på.

Sportssjef Erik Nevland avviser ikke at noe slikt kunne vært en løsning, men vil ikke foregripe noen begivenheter ennå. Nå skal partene bli bedre kjent.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim har selvsagt også sett en del av Hansen allerede i lokalfotballen.

– Et veldig spennende ungt talent. Han har vært god i Vidar. Nå handler det mest om at vi skal bli kjent med hverandre, sa han etter økten mandag.

Kan åpne dører

Han var heller ikke den eneste midtbanemannen som dukket opp i Vikinghallen. Klubben skal også se nærmere på Abraham Sarporng (20) fra Ghana, som kommer fra King Gyan-akademiet den neste uken. Han trente også med rekruttene sist uke da A-laget var i Spania.

– I utgangspunktet en indreløper. Dette er også litt med tanke på framtiden, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Spilleren selv forteller til RA at han er i Europa for aller første gang. Drømmen er selvsagt å få en kontrakt med Viking.

Slik beskriver han seg selv som spiller:

– God én mot én, målfarlig og ganske god til å sette opp andre. Jeg kan spille i alle rollene på midten, men liker meg best som åtter eller tier. Kanskje ikke så mye som nummer seks, sier 20-åringen.

Sportssjef Erik Nevland bekrefter at oppholdet dreier seg aller mest om å bli kjent. Utenlandskvoten har bare en ledig plass.

– Så kommer det selvsagt an på hvor god han er, men dette er mest for å bli kjent både med ham og King Osei Gyans akademi i Ghana, sier Nevland.

Viking stoler selvsagt mer på tilbakemeldingene til klubbens tidligere midtbanespillere enn mange som har helt andre agendaer. Akademiet hans, som heter Nima Kings Football Club, kan også gi Viking noen muligheter i framtiden som et vindu inn i et marked hvor det er mange gode spillere.

– Vi synes det var naturlig å gi dette en sjanse, sier Nevland.

Spissen Nicholas D’Agostino var ikke med mandag. Han gjennomførte medisinsk test og signerte den fireårige avtalen etter overgangen fra Melbourne Victory. Spissen har sin første ordinære fotballøkt med sin nye klubb tirsdag.Nyeste fra Dagsavisen.no: