Viking

D’Agostino signerte – jobber videre med midtbanespiller

Spissen Nicholas D’Agostino har signert en fireårsavtale med Viking. Samtidig fortsetter jobben med å styrke laget ytterligere med full styrke.

Australske Nicholas D’Agostino (24) landet på Sola lørdag ettermiddag. Mandag formiddag signerte han under fireårsavtalen med Viking.

De mørkeblå har fulgt spissen, som sportssjef Erik Nevland beskriver som ikke ulik Veton Berisha, det siste året.

– Alt er nå signert og klart. Spilleren har også passert medisinsk test, sier sportssjef Erik Nevland til RA mandag.

– Hvordan er lønnsnivået på spillere fra Australia sammenlignet med Europa?

– Ikke helt ulikt. Det koster der også, sier Nevland.

Spilleren selv var ikke med da laget trente i Vikinghallen mandag og får sin første skikkelige fotballøkt tirsdag. D’Agostino sa følgende til RA da han kom lørdag:

– Jeg ser fram til å møte mine nye lagkamerater og folkene i klubben. Jeg kommer fra midt i sesongen i Australia og til sesongoppkjøring her, men det tror jeg går helt fint. Jeg gleder meg til å score mål. Jeg er sulten på å komme i gang, var noe av det hovedpersonen sa til RA etter å ha vært på reisefot i 30 timer fra Melbourne.

Bekrefter interesse for landsmann

Selv om Viking nå har fått på plass spissen de har lett lenge etter betyr ikke det at klubben er ferdighandlet. En midtbanespillers står høyt på ønskelisten og det kan fort bli en australsk spiller som fyller den siste plassen på utlendingskvoten i Patrick Yazbek (20) fra Sidney FC. Interessen ble først omtalt i Aftenbladet forrige uke. Avisen skriver mandag at det foreligger et bud fra Viking.

– Jeg kan ikke si så mye om Yasbek. Det er alltid spekulasjoner, men vi får se hva som skjer. Det er en spiller vi kjenner godt til. Så jobber vi på videre for å se om det er noen muligheter, sier Nevland til RA.

Nevland forteller at det har vært stille med tanke på spillere ut etter at klubben sa nei til et bud på David Brekalo like over nyttår.

Vil kunne tjene på Traore

Viking signaliserte for litt siden at de ville se litt mer på utlån av yngre spillere etter treningsleiren i Alicante. Klubben har i utgangspunktet for stor stall, men Nevland har kort og godt ikke rukket det ut over Maï Traores overgang til Belgia.

– Mye av tiden har gått på å få sluttforhandlet avtale med ny spiss. Derfor har vi ikke fått diskutert så mye rundt utlån av noen av de yngre.

– Er avtalen med Oud-Heverlee Leuven i boks for Traore?

– Ikke offisielt, men det går nok i orden. Han er der nå.

– Kan han kalles tilbake til Viking på kort varsel ved behov?

– Nei. Kun i forbindelse med det internasjonale vinduet, sier Nevland.

Spilleren skal i utgangspunktet lånes til Jupiler League-klubben ut den belgiske sesongen. De har også sikret opsjon på kjøp.

Nevland bekrefter at Viking vil kunne tjene gode penger på spissen dersom de benytter seg av denne.
Nyeste fra Dagsavisen.no: