Viking

Derfor satt Tripic igjen med godfølelse tross tap

Et diskutabelt straffespark sørget for at Viking tapte årets første kamp med 1-0 mot Bodø/Glimt. Likevel likte både Zlatko Tripic og Bjarte Lunde Aarsheim hva de så på ett sentralt punkt.

Viking hadde trent mye på å forsvare seg i 4-3-3. Der laget i fjor ofte la om til 5-3-2 eller 3-5-2 kjørte de heller pressjusteringene inn i 4-3-3/4-5-1 nå. Det lyktes de tidvis godt med. Sjansemessig var det ikke stor forskjell på lagene.

– Det var godt å komme i gang. Den defensive strukturen har vi jobbet mye med. I denne kampen skulle vi ikke være resultatorienterte. Det viktige var å se tendenser på det vi har trent på og det synes jeg vi gjorde. Vi hadde også noen gode sjanser selv. Mye bra mot en kjempegod motstander, sier Zlatko Tripic til RA – og fortsetter:

– Vi har trent mye på hvordan medium press i en 4-5-1-ramme skal se ut. Det synes jeg vi var lojale til i begge omgangene. Nå skal vi analysere kampen på video og se på hva som var bra og hva som kan bli bedre, sier Tripic.

Han liker at Viking var tro mot egen spillestil.

– Det er mye lettere å snu om litt i 4-3-3 enn å legge om formasjonen helt. Her hadde vi tydelige roller og jeg synes vi kommuniserte bedre.

De helgule hadde ballen nesten konstant i starten og Viking slet med å spille av det velkjente presset til Kjetil Knutsens lag.

Etter sju minutter kom kampens første store sjanse da hjemvendte Fredrik Bjørkan fikk ballen på seks-sju meters hold. Arild Østbø avverget scoring med en meget god redning.

Etter ni minutter fikk Viking det som i realiteten var lagets største sjanse i omgangen. En crosser gikk over det meste og til Zlatko Tripic på bakre stolpe. Han prøvde seg med et skudd, men forsøket ble svakt. Sannsynligvis hadde han bedre tid enn han trodde også.

– Jeg skulle selvsagt fått mye mer ut av den sjansen, men balltypen var litt ballongaktig og uvant, sier Tripic.

Dobbeltsjanse

Glimt fortsatte å presse og nykommer Faris Pemi hadde en OK mulighet på hodet etter 12 minutter. Da spilte Glimt ut Viking i mellomrommet.

Etter 16 minutter hadde Viking en brukbar dobbeltsjanse etter en god ball fra Gianni Stensness. Skuddet til Zlatko Tripic ble blokkert, mens Julian Faye Lund reddet det påfølgende distanseforsøk til Markus Solbakken. Etter dette roet presset til Glimt seg litt, men laget hadde klart mest ball.

Viking klarte å etablere litt spill like før pause. Da fikk de også en OK mulighet etter kombinasjon mellom Shayne Pattynama og Harald Nilsen Tangen, men det hele rant ut i sanden med et skudd utenfor.

Avgjørelsen kom da Glimt fikk en corner like etter pause. Det endte med et skudd fra kloss hold som dommer mente traff Kevin Kabran i hånden – og dømte straffe.

Den satte Lasse Nordås i hjørnet over Gunnarsson.

– Det der mener jeg ikke skulle vært straffe. Skuddet kom fra en meter og var hardt, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Like i etterkant var Viking også heldige ved to anledninger da Glimt sølte bort gode bruddmuligheter etter unødige balltap fra Djibril Diop.

Resten av kampen ble oppstykket av enormt mange skifter. Det var få sjanser og det hele bar preg av at det var en treningskamp.

Viking fikk likevel en stor sjanse helt på tampen. Jesper Fiksdal tvang fram en god redning fra kloss hold fra Faye Lund etter 88 minutter. Mannen som imponerte for 2-laget i fjor var forresten frisk i minuttene han fikk da Daniel Karlsbakk virket å få problemer med lysken.

– Både Fiksdal og Ingimar Støle var friske i debuten. Fiksdal kom også til vår største sjanse. Det var synd han ikke avsluttet litt tidligere, men han fikk en litt svak første berøring, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Samtidig er han litt bekymret over Karlsbakk.

– Jeg er det. Nå må han bare hvile for å bli helt frisk, sier treneren.

Lunde Aarsheim var også totalt sett godt fornøyd.

– Det var mye positivt. Vi fikk gjort mye av det vi har vektlagt på trening her nede mot Glimt. Strukturen så bra ut – selv om det selvsagt var noen individuelle feil. Med tanke på hvor mye vi har trent, og at vi møtte et godt lag som er kommet lenger enn oss, var dette bra. Det var ganske likt i sjanser, avslutter Lunde Aarsheim.

---

FAKTA

Treningskamp, fotball

Viking-Bodø/Glimt 0–1 (0–0)

Pinatar Arena, Murcia Spania

Mål: 0–1 Lasse Nordås (50 str.)

Viking (4-3-3): Arild Østbø (Patrik Gunnarsson i 45 min.) – Herman Haugen (Ingimar Torbjørnsson Støle i 30 min.), Gianni Stensness (Djibril Diop i 45 min.), David Brekalo (Kristoffer Forgaard Paulsen i 30 min.), Shayne Pattynama (Niklas Sandberg i 30 min.) – Harald Nilsen Tangen (Simen Kvia-Egeskog i 30 min.), Markus Solbakken (Lars Erik Sødal i 30 min.), Yann-Erik de Lanlay (Kristoffer Løkberg i 45 min.) – Zlatko Tripic (Edvin Austbø i 45 min.), Kevin Kabran (Daniel Karlsbakk i 20 min. og Jesper Fiksdal i 10 min.), Sander Svendsen (Mai Traore i 45 min.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Julian Faye Lunde – Japhet Sery Larsen, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik Bjørkan – Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Albert Grønbæk – Joel Mvuka, Pemi Faris, Sondre Sørli.

Benyttede innbyttere Glimt: Lasse Nordås, Morten Konradsen, Nino Zugelj, Lars Jørgen Salvesen, Odin Bjørtuft, Isak Amundsen, Adam Sørensen, Jeppe Kjær og Gilbert Komsoon.

Dommer: Dìaz Escudero, Spania

Gule kort: Zlatko Tripic og David Brekalo, Viking. Japhet Sery Larsen og Marius Lode, Bodø/Glimt.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: