Viking

Hegre holdt foredrag for tysk storklubb

Vikings keepertrener Kurt Hegre (65) bruker ferien litt annerledes enn mange andre.

Keepernerden fra Hommersåk er denne uken på plass hos den tyske storklubben Red Bull Leipzig. Der har han holdt foredrag om hvordan man gjør ting i Viking – samtidig som han også studerer og plukker opp så mye nytting informasjon som mulig om systemet og metodene tyskerne benytter seg av.

– Jeg pratet om keeperutvikling gjennom førstelagets keepertrener, sier Hegre til RA.

Red Bull-systemet inneholder som kjent klubber fra flere land enn Tyskland og han har også møtt den dedikerte keeperspeideren for de fire landene hvor konsernet har lag. Han har også sett hvordan Leipzig jobber i akademiet og sett på hvordan førstelaget jobber med keeperne.

– Det er en tur for å få inspirasjon, men også for å få noen bekreftelser på at du gjør noe rett selv.

Opptatt av trender

Vikings veterantrener følger selvsagt også godt med på hva som skjer i VM om dagen. Selv om han er blitt en voksen herre er få like opptatt av nye trender, og hvordan man skal tilpasse seg disse, som Hegre.

Keepernerden mener læreboken stadig er i endring. Øvelsene som benyttes også.

– Det er mange veldig komplekse øvelser, satt sammen av mange forskjellige aksjoner, som er i vinden nå. Man skal koble sammen offensivt og defensivt spill. Så skal det være kamplikt. For eksempel i forhold til skudd og tilbakespill. Så kan det stilles spørsmål om det er veien å gå. Det er litt «ja takk, begge deler» og Ole Brumm. Man skal ikke glemme det gamle, men du må ha inn det nye også.

Kurt Hegre

Av hva han har sett i VM er det spesielt et par statistiske ting han har bitt seg merke i.

– 50 prosent av målene har kommet på returer så langt. Hvorfor? Og hvorfor har kun fire scoringer kommet etter langskudd? Slike ting undrer jeg over – og prøver å finne ut hva det vil få å si for meg som keepertrener.

Red Bull har både egen keeperspeider for hele systemet, en med overordnet ansvar, masse keepertrenere i akademiene og dedikert fysisk keepertrener. Forholdene er definitivt andre enn i Norge.

Det er viktig å lære av ideene til en så stor klubb. De jobber etter en rød tråd som vekker ettertanke. Så handler det om å sette ting inn i vår kontekst om du skal ta med noe til Viking.

—  Kurt Hegre

– Hvor stor nytte er det egentlig i det da?

– Det er viktig å lære av ideene til en så stor klubb. De jobber etter en rød tråd som vekker ettertanke. Så handler det om å sette ting inn i vår kontekst om du skal ta med noe til Viking, sier Hegre – og fortsetter:

– Så har jeg selvsagt møtt Ørjan Nyland og plukket hodet hans litt på forskjellene på keepertrening i England og Tyskland. Det er mye inspirasjon å ta med seg. Hvorfor ikke bruke ferien på noe fornuftig, spør Hegre.

Ikke enig med Viking ennå

Dette er forresten langt fra første gang han drar på studietur når spillerne i Viking ofte koser seg på solsenger rundt omkring i verden. På reiseplanen har tidligere klubber som Ajax, Sevilla, Chelsea, Tottenham og West Ham stått for å nevne noen.

Kontrakten hans med Viking går for øvrig ut nå. Klubben har signalisert at de vil ha veteranen med videre, men det er fortsatt ikke signert noen avtale.

– Vi er fortsatt ikke enige. Jeg har fått tilsendt et utkast, men ballen er hos dem nå. Jeg venter på at de skal komme tilbake til meg, sier Kurt Hegre.

Nyeste fra Dagsavisen.no: