Viking

Fikk beskjed om at han ikke satses på

Fredrik Torsteinbø (31) har fått beskjed av trenerne i Viking om at han ikke vil bli satset på i 2023. De vil prioritere yngre krefter. Han har likevel planer om å kjempe seg til spilletid.

Stavanger — Vikings elegante potet har hatt en svært vanskelig sesong. Spilletiden har blitt meget begrenset. To operasjoner i lysken har bidratt til at grunnlaget og forutsetningene har vært dårlig.

Nå innrømmer han overfor RA at trenerne har gitt ham beskjed om at de ønsker å satse på yngre krefter kommende sesong.

– Jeg har sett det komme og var i så måte ikke overrasket. Samtidig har jeg ett år igjen av avtalen. Jeg gidder ikke lage så mye styr av det og forholder meg til at jeg har ett år igjen av kontrakten. Dersom jeg spiller her også neste sesong regner jeg med at jeg får en rolle litt lik den jeg hadde i år. Da tror jeg at jeg skal klare å få spilletid. Såpass tro har jeg faktisk på meg selv, sier Torsteinbø til RA.

Ikke tatt stilling

Torsteinbø, som tidligere har spilt for Vidar, Sandnes Ulf og Hammarby har hele karrieren ansett seg selv best i en hengende spissrolle. Likevel har han gode fotballhode, og store tilpasningsdyktighet, gjort at han har gjort en solid jobb i stort sett alle andre posisjoner på banen bortsett fra som stopper.

Da tror jeg at jeg skal klare å få spilletid. Såpass tro har jeg faktisk på meg selv.

—  Fredrik Torsteinbø

Bjarne Berntsen lovpriste allsidigheten og smartheten til Torsteinbø da han var trener i klubben. Etter at han tok over Sandnes Ulf har han heller aldri lagt skjul på at han har et godt øye til eleganten fra Hundvåg fortsatt. Forrige uke svarte han følgende da RA spurte om Torsteinbø kunne bli aktuell for Ulf i 2023:

– Personlig liker jeg ham veldig godt. En god og klok spiller. Men han er under kontrakt. Det er som regel mer lukrativt å sitte ut avtalen med klubber i Eliteserien enn å velge Sandnes Ulf, sa Berntsen.

Etter det RA kjenner til skal også Bryne nå ha et øye for Torsteinbø.

Trener Morten Jensen sier følgende om beslutningen.

– I form og frisk er han absolutt en veldig god spiller fortsatt. Fredrik har vært en av de viktigste bidragsyterne de siste årene og instrumental i framgangene våre.

Likevel mener han det nå er på tide å tenke mer framtidsrettet.

– Med en kursendring må noen beslutninger tas. Yngre spillere banker på døren.

Jensen peker likevel på at Viking ikke har planer om å fryse ut Torsteinbø. De respekterer selvsagt en kontrakt som har et år igjen. Om han blir i klubben, og ser knallgod ut på trening, vil han få spille.

– Vi tar alltid ut det beste laget, sier Jensen.

Åpen for klubbskifte

Selv om han i utgangspunktet tenker å forholde seg til kontrakten, til tross for beskjeden han har fått fra trenerne, er Torsteinbø også åpen for et klubbskifte om det trigger.

– Jeg har egentlig ikke tatt så mye stilling til om jeg vil flytte på meg. Høsten har vært drit for alle i Viking. Det er det ingen tvil om. Det har satt sine spor, sier Torsteinbø – og fortsetter:

– Vi hadde en samtale hvor trenerne sa at de ville satse yngre. Det skjønner jeg ut ifra måten de har jobbet de siste årene med utvikling av unge og salg. Så tenker jeg at det er fornuftig å ha noen eldre spillere også for å få en god gruppedynamikk. Beskjeden nå er at de ikke vil stå i veien om jeg vil skifte klubb.

Samtidig er det et klart moment som får Torsteinbø til å tro at han ikke nødvendigvis behøver å være ferdig i Viking og på toppnivå.

– Det hadde vært noe annet om jeg var i toppform og hadde fått denne beskjeden uten skadene. Selvsagt vet jeg at jeg har en stor oppside om jeg får en skadefri og full oppkjøring i beina.

Han er topp motivert for å gjøre jobben på feltet framover – uansett hvor han måtte ende.

– Jeg tar utfordringen og skal ikke ligge på latsiden.






Mer fra Dagsavisen