Viking

Slik vurderer vi Viking-spillerne etter stortapet

Viking fikk bank og tapte 4-1 hjemme for et B-preget Molde søndag kveld. Det bærer selvsagt Vikingbørsen preg av.

4

Patrik Gunnarsson

Sjanseløs både på 1–0 og 2–0. Kjemperedning i forkant av 3-1, men det var dessverre ikke nok. Returen ble banket inn. 4–1 snek seg inn oppe i krysset. Selv om han ikke gjorde noen store feil er selvsagt fire baklengs noe å være fornøyd med.

5

Djibril Diop

Kald og god i en farlig situasjon mot Fofana etter 22 minutter. Meget god sklitakling etter 33 minutter. Idiotisk gult kort for holding etter 37 minutter – i en situasjon som ikke var farlig. Noe uheldig som ikke fikk frispark i duellen i forkant av 2–0. Herlig 2-1-scoring på corner hvor han virkelig dunket til i luften. Virket å miste sin mann på 4–1. Sammen med Tripic var han best hos Viking.

4

David Brekalo

Klarte seg stort sett brukbart. Den styrende spilleren i midten av forsvaret og tok ofte ansvar med ball. Ble litt for ofte halsende etter i overganger – som resten av forsvaret. Fire mål mot smaker aldri godt for en stopper – selv om han ikke kan direkte lastes for noe av målene.

3

Gianni Stensness

Grunnlurt etter alle kunstens regler av Fofana på 1–0 etter tre minutter. Skulle aldri sluppet ham inn i feltet for å skyte. Rotet det nesten til mot Fofana igjen etter 70 minutter, men ble reddet av Diop. Den svakeste av stopperne i denne kampen – selv om han ofte ble satt opp mot en vanskelig motspiller.

4

Sondre Bjørshol

Burde hatt frispark i forkant av 3–1. Gjorde stort sett en OK jobb begge veier – uten at han var direkte involvert i noen nøkkelsituasjoner noen av veiene.

2

Markus Solbakken

Ikke tett nok i ryggen på motspiller da legget til Knudzons 2-0-scoring kom. Bortsett fra et brukbart raid, hvor han til slutt mistet ballen, fikk han til lite offensivt. Ingen stor kamp.

4

Yann-Erik de Lanlay

Hadde et skudd like utenfor etter 34 minutter. Ballsentralen fikk ikke rom nok til å prikke veldig mange pasninger framover i rom, men tok i stedet ballen med seg for å skape overtall i stedet. Helt på det jevne.

4

Naatan Skyttä

Kom til en velkvalifisert skuddmulighet etter 20 minutter, men markkryperen strøk utenfor stangen. Meget svakt at han ikke scoret på hodet etter 63 minutter. Hadde sine øyeblikk, men blir litt for sjeldent satt opp rettvendt.

5

Zlatko Tripic

Gult kort for holding etter 28 minutter som han selv mente var billig. Målgivende med en meget god corner til Diop etter 56 minutter. Serverte Skyttä det som burde vært en målgivende etter 63 minutter. Meget god ball til de Lanlay etter 70 minutter. Gjorde egentlig en OK jobb som vingback. Det er en rolle som ikke kler ham defensivt. Det fikk en se på 4–1 da han var for sen tilbake på returløpet og jukset litt da Viking jaget mål.

3

Kevin Kabran

På ingen måter imponerende som en av to midtspisser. Jobbet og løp, men forståelsen for hvor og fotballsmartheten er altfor dårlig i denne rollen. Innsatsen kan ingen ta ham på.

2

Sander Svendsen

Godt forsøk fra 16 meter som strøk like utenfor etter 27 minutter. Var eller stort sett usynlig. Ble spist opp av Moldes stoppere og for ofte benyttet feilvendt.

Innbyttere:

Mai Traore

Inn for Sander Svendsen etter 65 minutter. For kort tid til å få karakter. Fikk aldri markert seg særlig.

Harald Nilsen Tangen

Inn for Solbakken etter 65 minutter. For kort tid til å få karakter. Tvang fram frispark på 17 meter direkte da han kom inn. Så ganske frisk ut.

Daniel Karlsbakk

Inn etter 71 minutter for Bjørshol. For kort tid til å få karakter. Skudd like over etter 76 minutter. Burde fått mer ut av det da Torsteinbø stakk ham gjennom etter 80 minutter. Hadde et OK skudd på overtid.

Edvin Austbø

Inn etter 79 minutter for Skyttä. For kort tid til å få karakter. Fikk ikke markert seg.

Fredrik Torsteinbø

Inn etter 79 minutter for de Lanlay. For kort tid til å få karakter. Nydelig stikker til Karlsbakk på direkten.