Viking

Usikkert for flere Viking-spillere før LSK-kampen

Flere spillere manglet da Viking trente onsdag, og for flere er søndagens kamp mot Lillestrøm helt utelukket.

Stavanger — Markus Solbakken, Mai Traore, Shayne Pattynama, Sondre Auklend og Vebjørn Hagen var alle ute med sykdom og skader dra de mørkeblå trente på SR-Bank Arena onsdag formiddag.

I forberedelsene til bortetapet mot Aalesund forrige søndag forstuet Mai Traore en stortå. Uhellet for den klart mest effektive målpoengspilleren til de mørkeblå skjedde på den stengte fredagstreningen.

– Han ble testet søndag morgen, og var mye bedre. Så ble det verre før kampstart. Derfor spilte han ikke i Aalesund, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til RA – og legger til:

– Nå må vi se det an framover.

Allerede har tåen forhindret Traore fra å spille én kamp, men søndagens kamp mot Lillestrøm står nå i fare. Vikings fysioterapeut Halvard Øen Grova forteller RA at det ikke er noen sikre indikatorer å gå ut fra for å tidfeste skaden.

– Det blir en vurdering om han er klar. Han trener individuelt torsdag, så får vi se om han klarer å trene med laget på fredag. Det vil bli avgjørende for om han spiller mot Lillestrøm, sier Øen Grova.

I Viking er det nemlig kjent politikk at spillere må gjennomføre en hel økt med laget før de kan spille kamp etter skader. Uansett vil Traore behøves så raskt han er klar. De mørkeblå får kun to dager hvile før Kristiansund kommer til SR-Bank Arena for å spille om avansement i cupen. Den Europa-utsatte NM-kampen er årets siste i det forskjøvede mesterskapet, som i likhet med forrige sesongs avslutter i påfølgende kalenderår.

Solbakken syk

Blant de andre som sto over onsdagens trening var Markus Solbakken. Han har vært syk, og ifølge trener Lunde Aarsheim er det ingen tvil om at ting ser bedre ut nå.

– Han trener nok med laget torsdag. Det er noe som går i laget, men han mister ikke LSK-kampen.

Markus Solbakken

Årstiden tilsier naturligvis at det skal være sykdom ute blant folk, og nå er det ikke lenger pandemiregler å forholde seg til for toppfotballen. Det gjør likevel lite. Spillerne må være friske for å spille.

– Vi vil unngå mest mulig, sier Lunde Aarsheim.

Backen Shayne Pattynama har ikke spilt en seriekamp siden 28. august mot Vålerenga.

Sondre Auklend er ferdigspilt for sesongen, og nå har også backen Vebjørn Hagen fått samme beskjeden. Han har fått tilbakefall, og vil i nærmeste framtid bli operert. Det får RA bekreftet.

Austbø med Viking 2

Et annet talent som ikke var på A-lagstreningen i Jåttåvågen var Edvin Austbø. Den 17 år gamle angriperen spilte for Norges U17-landslag mot Danmark og Østerrike forrige uke, men skal denne uken trene med toerlaget til Viking.

– Deretter kommer han tilbake til oss på A-laget, sier trener Lunde Aarsheim.

– Hvorfor er han sendt ned?

– Det er for å få overskudd i ham. Det er mye i bildet, både med skole og alt annet. Det å dra opp og ned litt kan være bra for de unge spillerne, sier Lunde Aarsheim – og peker på et viktig poeng:

– Etter å ha vært på benken en del kan det være godt å komme ned på toerlaget og kjenne på at han er best igjen.

---

Vikings avslutning

9. oktober Viking-Lillestrøm

12. oktober Viking-Kristiansund (cup)

16. oktober Viking-Sarpsborg 08

23. oktober Jerv-Viking

30. oktober Viking-Molde

6. november Bodø/Glimt-Viking

13. november Viking-Odd

---






Mer fra Dagsavisen