Viking

Ny fadese: – Må vise hvem som har lyst til å være med videre

Viking kastet bort 1-0-ledelse og en seier de burde dratt i land mot Aalesund. Etterpå var ikke kaptein Zlatko Tripic nådig.

De mørkeblå har slitt i lang tid, men hadde tatt fire poeng på de siste to kampene før landslagspausen ved å spille «rævafotball».

Etter at man hadde fått tid til å finne seg selv, med tid til å trene som vanlig i pausen, var det et håp om at de skulle ligne seg selv mer mot nyopprykkede AaFK søndag.

Så endte de mørkeblå med å rakne igjen. AaFK vant 2-1.

Etter at laget tok ledelsen midtveis i andre omgang, etter et straffemål fra kaptein Zlatko Tripic, raknet det helt.

I stedet for å framstå kompakte og kontringsfarlige åpnet den defensive låvedøren seg ved første antydning til å prøve seg fra hjemmelaget.

Kampen ble raskt snudd og det var lite å juble for.

Etterpå var Zlatko Tripic forbannet. Allerede før kampen hisset kapteinen seg på de som hevdet Viking hadde lite å spille for.

Den tanken blir ikke mindre aktuell etter søndagens fadese.

– Dette var utrolig skuffende! Det var et svakt Viking-lag i dag. Vi trodde vi skulle være bedre etter pausen og har trent godt. Dette endte med en fortjent seier til AaFK, sa han til rettighetshaver Discovery.

Advarer lagkameratene

Tripic var i RA tidligere i uken klar på at man ikke bare kunne la dette skure og gå. Han mente avslutningen i år faktisk er enda viktigere enn foregående år – ettersom man nå må redde entusiasmen rundt laget.

Dessverre så han ut for å være en av få spillere som hadde den holdningen. Han gjentok det likevel til rettighetshaveren etter kampen.

– Det er mye som mangler. Vi er nødt til å analysere denne kampen igjen. Vi må melde oss på alle sammen om vi vil være med på dette her. Nå ligger vi litt midt på tabellen, men det er viktige kamper i sluttspurten. Folk må vise hvem som har lyst til å være med videre.

Djibril Diop

Det siste sammenfaller også godt med hva Morten Jensen sa til RA tidligere denne uken. Han pekte på at folk nå spiller for framtiden. Også de som har kontrakter for neste år kan bli solgt.

Skuffet trener

Trener Bjarte Lunde Aarsheim ristet også på hodet etter kollapsen. Selv om Viking ikke var gode før pause hadde de både mest ball og de fleste sjansene. Da 1–0 kom skulle en tro at mulighetene for en seier ville bli gode med rom til å kontre i.

– Vi kan skulle oss selv. Dette var veldig skuffende etter pause. Ikke bra. Vi gikk opp til 1-0, men slapp inn noen forferdelige baklengsmål, sa han til Discovery.

At Viking aldri klarte å svare mener han har mange grunner.

– AaFK var gode til å drøye tid. Samtidig var vi langt fra vårt beste. Dette var utrolig skuffende. Vi våget ikke nok med ball, utnyttet ikke rommene som kom godt nok og var for svake i duellspillet, sier treneren.

Hos AaFK var selvsagt stemningen en helt annen. Målscorer Simen Rafn var svært godt fornøyd.

– Utrolig deilig! Vi gjorde det vanskelig for oss selv da vi fikk straffe mot, men ga ikke opp og viste karakter.

Han var kanskje litt overrasket over hvordan de to over etter at Viking tok ledelsen.

– Det er nesten som om vi behøvde et mål mot for å åpne oss opp litt. Da slapp vi oss løs og begynte å by på oss selv.

Hos Viking var det ikke veldig mye å smile over. Noen unntak var kanskje at Djibril Diop tidvis så bra ut i debuten – samtidig som Gianni Stensness gjorde comeback etter langvarig skadeavbrekk.

---

FAKTA

Fotball, Eliteserien

Aalesund – Viking 2–1 (0–0)

4729 tilskuere.

Mål: 0–1 Zlatko Tripic (str. 56), 1–1 Simen Rafn (61), 2–1 Petar Golubovic (72).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.

Gult kort: Petar Golubovic, Aalesund, Yann-Erik de Lanlay, Viking.

Aalesund (3-2-3-2): Sten Grytebust – Besim Serbecic, David Fällman, Nikolai Hopland – Petar Golubovic, Simen Rafn – Erlend Segberg, Nenass, Dario Canadija (Fredrik Haugen fra 69.) – Ebiye Moses (Gilbert Koomson fra 69.), Simen Bolkan Nordli (Kristoffer Ødemarksbakken fra 88.).

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Sondre Bjørshol, Djibril Diop (Gianni Stensness fra 76.), Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Kristoffer Løkberg (Fredrik Torsteinbø fra 75.), Markus Solbakken (Harald Nilsen Tangen fra 66.), Yann-Erik de Lanlay – Niklas Sandberg (Daniel Karlsbakk fra 58.), Sander Svendsen (Kevin Kabran fra 75.), Zlatko Tripic.

---