Viking

Flere Viking-spillere borte – dette skal resten jobbe med

Landslagspausen gir et avbrekk for de mørkeblå, og trener Morten Jensen er tydelig på hva de må jobbe med.

Stavanger — Viking tar landslagspause på sjetteplass i Eliteserien etter én seier på de sju siste kampene. Det kan bli et viktig opphold, slik at spillerne får både nødvendig hvile etter et tøft kampprogram gjennom sommeren med seriekamper og Europa. I tillegg har det lugget i spillet.

Nå får de mørkeblå en god mulighet til å ordne opp i egen spillestil. Med to uker mellom uavgjortkampen mot Tromsø og den kommende bortekampen mot Aalesund gir det nok av treninger for laget, og et lite avbrekk den kommende helgen. Da har nemlig trenerne valgt å gi spillerne fri.

Trener Morten Jensen forteller hva det skal jobbes med på SR-Bank Arena framover.

– Det er mange på landslagssamling, men vi skal prøve å finne oss selv spillemessig. Vi er ikke friskmeldt ennå, sier Morten Jensen til RA.

Etter seieren mot HamKam for litt over én uke siden var det optimisme å spore, men i søndagens kamp mot Tromsø var mange av tendensene på Vikings problemer tilbake.

De ble presset lave, og klarte egentlig ikke bryte det før det var helt nødvendig. Da var det i realiteten for sent til å sikre tre poeng på hjemmebane, og i stedet ble det en utligning til 2–2 fra Mai Traore på overtid.

Mange av spillerne som deltok i søndagens kamp kommer ikke til å være med Viking i landslagspausen, de skal nemlig selv spille med flagget på brystet.

Det er slik at vi vil ha tre poeng i hver kamp vi stiller opp i, og ingenting har endret seg fra det at vi vil være med i toppen av norsk fotball.

—  Rolf Daniel Vikstøl

Skal stoppe Haaland

David Brekalo skal prøve å stoppe Erling Braut Haaland og Norge for det slovenske landslaget, mens keeper Patrik Gunnarsson drar med det islandske landslaget for å møte Albania og Venezuela. På det samme landslaget spiller også tidligere Viking-spiller Birkir Bjarnason, som nå har flest landskamper for det islandske landslaget gjennom historien.

Erling Braut Haaland og David Brekalo

Gunnarssons keeperkollega Magnus Rugland Ree skal også på samling, men det er med det norske U18-landslaget.

På U17-landslaget skal talentet Edvin Austbø delta. Han har scoret i alle turneringer Viking har latt ham delta i, og nå får han sjansen å score sitt første landslagsmål. 17-åringen har tidligere spilt to kamper med flagget på brystet, og skal nå møte Danmark og Østerrike eller Sverige i en firenasjonersturnering.

For 19-åringen Daniel Karlsbakk blir det spill for U21-landslaget. I juni spilte han tre kamper for U19-landslaget, men får nå muligheten på det fremste juniorlandslaget.

Ny inn?

På treningsfeltet vil resten av laget befinne seg.

Nå kan handelen på overgangsmarkedets siste dag omsider bære frukter. Vikings foreløpig siste tilskudd, senegaleseren Djibril Diop, er ikke på plass i Stavanger ennå. Midtstopperen jobber fortsatt med å få papirene i orden slik han kan dra til Norge. Overgangen i seg selv åpnet relativt kontroversielt, ettersom den marokkanske klubben Hassania d’Agadir sendte de rette papirene inn etter fristen. FIFA valgte likevel å gi dispensasjon slik at overgangen ble en realitet.

Diop valgte å dra til europeisk fotball for å være bedre stilt i konkurransen om plass i VM-troppen til Senegal.

Nå forteller sportssjef Erik Nevland til RA at det er håp om å få Diop til SR-Bank Arena i løpet av landslagspausen. Det vil i så fall være et godt tilskudd med Gianni Stensness ute med skade.

Vikstøl mener ingenting har endret seg

Med en umulig avstand opp til Molde, og knapt teoretisk mulighet for medalje eller nedrykk, er det mye som tyder på at Viking kun har plasseringspenger å spille for resten av sesongen. Innen tre poengs rekkevidde er det faktisk kun de tre plassene nedover fra de mørkeblås sjetteplass.

– Hva spiller dere egentlig om nå, Rolf Daniel Vikstøl?

– Vi må ta det kamp for kamp. Det er slik at vi vil ha tre poeng i hver kamp vi stiller opp i, og ingenting har endret seg fra det at vi vil være med i toppen av norsk fotball, sier Vikstøl.

---

Vikings avslutning

2. oktober Aalesund-Viking

9. oktober Viking-Lillestrøm

12. oktober Viking-Kristiansund (cup)

16. oktober Viking-Sarpsborg 08

23. oktober Jerv-Viking

30. oktober Viking-Molde

6. november Bodø/Glimt-Viking

13. november Viking-Odd

---






Mer fra Dagsavisen