Viking

Ble presset bakpå: – Sterkt å komme tilbake

Viking fikk kun ett poeng på hjemmebane da de spilte 2-2 mot Tromsø i den siste kampen før landslagspausen.

Stavanger — En drømmescoring fra Rolf Daniel Vikstøl og overtidsmål fra Mai Traore var ikke nok til å sikre Viking tre poeng på SR-Bank Arena. Mellom de to mørkeblå scoringene scoret Tromsø to mål, og Viking måtte dermed kjempe hardt for å beholde ett poeng i Jåttåvågen.

Selv om Viking kun har vunnet én av de siste sju kampene i Eliteserien, og det var i forrige serierunde mot HamKam, så mener trener Morten Jensen det er å betrakte som to tapte poeng.

– Vi føler alltid at hjemme har vi tapt to poeng når vi spiller uavgjort. Det er uansett sterkt å komme tilbake da Tromsø scoret to mål. Vi ble mer rettet framover etter hvert. Tidligere i år ville kanskje 1-0-ledelsen blitt til 2–0 og så videre, men det er der vi er nå, erkjenner Jensen til RA.

I perioder havnet Viking lavt i banen, og spilte langt fra en underholdende hjemmefotball. Viking-treneren er rask med å understreke at det ikke var noen plan bak nettopp det.

– De spilte oss lave. Tromsø er et bra lag, og de har en ekstra mann med keeperen som er veldig involvert med ballen, sier Jensen.

– Litt som dere snakker om Patrik Gunnarsson som målspiller?

– Nei, de er enda mer ekstreme, sier han.

Drømmescoring for Vikstøl

Etter tolv minutter av kampen kom Rolf Daniel Vikstøls scoring. Backen, som stort sett har vært vraket gjennom 2022, kom stormende inn i 16-meteren og headet et innlegg fra Naatan Skyttä i mål. Ballen gikk i en fin bue i luften, og scoringen var av internasjonalt kaliber.

– Er det din fineste scoring noensinne?

– Jo, det må være det fineste. Nå er det ikke så ofte jeg scorer, sier Vikstøl – og viser til at han i løpet av Viking-karrieren har sju mål på 90 kamper.

Drømmescoringen mot Tromsø var den fjerde i Eliteserien for de mørkeblå, og han kjente på nærmest hele følelsesregisteret mens han ventet på at ballen skulle gå i mål.

– Jeg følte ballen var i luften i én time. Det var gøy å score, sier han.

Trener Jensen hyller veteranen for scoringen.

– Den var strålende. Han er fotballsmart, og brukte det godt. Det er kun han som kan score på den, sier Viking-treneren.

Morten Jensen

Ti dager før kampen mot Tromsø ville ikke Vikstøl kritisere trenerne for å vrake ham. Han mente at valget om å bruke høyrebeinte spillere på venstrebacken framfor ham selv var et signal på at han ikke hadde gjort jobben sin.

Da Viking slo HamKam var Vikstøl tilbake fra start, og mot Tromsø fulgte han opp med å være Vikings beste spiller.

– Har du tatt plassen tilbake nå?

– Fotball er ferskvare. Jeg må prestere. For å spille må jeg være på, og mitt mål framover må være å spille, sier Vikstøl.

Rolf Daniel Vikstøl

Pause til Aalesund

Nå er det to uker med kampfri for Viking, som ikke spiller kamp igjen før Aalesund venter på bortebane 2. oktober. I landslagspausen får dermed Viking god tid til å forberede seg til sesongavslutningen.

Med sju kamper igjen av sesongen tar Viking pause på sjetteplass, og har fått en luke på ti poeng opp til Rosenborg på bronseplass. Opp til Molde på topp er allerede løpet kjørt, mens avstanden til nedrykk begynner å bli for stor til at det kan bli en realitet i Jåttåvågen.